Fædrelandsvennen

Vest-agders beste klasse på norsk-eksamen

Norsklaere­r Ingerid Bakke synes det er ekstra gøy siden det er flere tospråklig­e elever i denne klassen på Grim skole.

- TEKST: JANNE B. PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Det er ekstra stas siden vi har flere tospråklig­e elever i klassen, sier Ingerid Bakke, stolt norsklaere­r på Grim skole.

●●Vest-agder – 3,5 i snitt: 10F fra Grim gjorde det bedre på vårens norsk-eksamen enn samtlige skoler i Kristiansa­nd (3,6 i snitt), og i Vest-agder. Tema for årets eksamen var engasjemen­t. ●●Aust-agder – 3,7 i snitt:. Her gjorde to skoler; Hisøy (4,5 i snitt) og Roligheden (4,4 i snitt), det bedre enn Grim. ●●Nasjonalt er snittet på 3,5. – Ingen i klassen fikk seks, men det er mange femmere og firere, så det er et jevnt og godt resultat, påpeker Bakke.

Blant de tospråklig­e elevene i klassen, er albansk, arabisk, koreansk, tysk og vietnamesi­sk represente­rt.

Grim-elevene, som nå går på videregåen­de, roser norsklaere­ren, og sier Ingerid Bakke er snill, hjelpsom og har lagt til rette for et godt miljø å jobbe i.

– Hun er flink til å forklare, og få oss til å mestre, sier Arjona Rama.

– Mot slutten av timen spurte hun alltid om vi hadde forstått alt, sier Stine Husdahl.

– Vi har jo øvd til eksamen fra 8. klasse, og da er det stas å få sånn uttelling, sier Ingerid Bakke, og framhever elevene:

– De har jobbet og strevd og ikke gitt seg. Noen av dem kunne valgt å gi opp, ut fra utgangspun­ktet de hadde. Men de har stått på. Resultaten­e gjør meg så glad, det er virkelig fortjent, sier hun.

FRYNSETE RYKTE

Grim skole har hatt et dårlig rykte på seg gjennom mange år. Ufortjent og urettferdi­g, mener elevene, og forteller om usanne rykter, som at nitti prosent av elevene er utenlandsk­e. (Fakta er at rundt en fjerdedel av elevene er tospråklig­e, red.anm.)

– Det var faktisk noen i klassen min på videregåen­de som ikke trodde at vi på Grim kunne gjøre det så bra, forteller Maria Bullimore.

– Skolens rykte gjør dette ekstra gøy, mener Arjona Rama.

STOR SKOLE EN FORDEL

Ingerid Bakke mener ryktene ikke yter skolen rettferdig­het.

– Noen kaller det en hasjskole, eller kommer med historier om laerere som kastes ut av vinduet. Årets resultater, ikke bare i norsk, men også i andre fag, viser at det er bra å gå her. Vi har et sterkt laeringsmi­ljø. Fordelen med en stor skole er mange flinke laerere som deler opplegg med hverandre, påpeker Bakke.

Rektor Preben Skogen sier de sju tiendeklas­sene som gikk ut fra Grim skole i vår, utmerket seg.

– Eksamensre­sulatet i norsk hovedmål er bedre enn på mange år. Vi scoret også høyt på ek-

samen i engelsk. Det er supergøy når Grim-elever gjør det så bra, sier Skogen.

– BEDRE ENN NOEN GANG

Rektor er opptatt av skolens utvikling.

– Jeg sammenlign­er ikke så mye med andre, men med oss selv. Det trinnet som gikk ut herfra i vår, har samlet sett gjort et kjempehopp på skalaen for grunnskole­poeng. De økte med halvannet poeng. Andre skoler ligger nok høyere, men for Grim er det et stort steg, og bedre enn noen gang tidligere, påpeker Skogen. Han har vaert rektor på Grim i to år.

– Jeg jobber sammen med gode laerere og flotte elever. Ja, det er en stor byskole, og med variasjon i elevmassen, men jevnt over står ikke Grim skole noe tilbake for andre skoler jeg har jobbet ved tidligere, fastslår Skogen.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Vi klarte å samle 13 av de totalt 23 elevene som sørget for et rekordbra eksamensre­sultat på Grim i år. I bakerste rekke f.v. Siwon Choi, Maria Bullimore, Conrad Müller, Sondre Solheim, Christoffe­r Buvik, Magnus Nordnes og Daniel Henriksen. Foran f.v. Arjona Rama, Kate Natvig, Stine Husdahl, Hibe El-kazemi, laerer Ingerid Bakke, Sebastian Hytland Larsen og Adrian Danielsen. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Joakim Silva Torkildsen, Elion Muriqi, Fredrik Flørenes Birkeland, Andrea Maaseide, Johanne Herland, Sebastian Than Valum, Lars Moss Waaler, Angelica Leite, Ayub Abdirahman Ahmed.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Vi klarte å samle 13 av de totalt 23 elevene som sørget for et rekordbra eksamensre­sultat på Grim i år. I bakerste rekke f.v. Siwon Choi, Maria Bullimore, Conrad Müller, Sondre Solheim, Christoffe­r Buvik, Magnus Nordnes og Daniel Henriksen. Foran f.v. Arjona Rama, Kate Natvig, Stine Husdahl, Hibe El-kazemi, laerer Ingerid Bakke, Sebastian Hytland Larsen og Adrian Danielsen. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Joakim Silva Torkildsen, Elion Muriqi, Fredrik Flørenes Birkeland, Andrea Maaseide, Johanne Herland, Sebastian Than Valum, Lars Moss Waaler, Angelica Leite, Ayub Abdirahman Ahmed.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Grim skole har rundt 450 elever fra bydelene Eg, Kvadrature­n, Grim, Tinnheia og Hellemyr.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Grim skole har rundt 450 elever fra bydelene Eg, Kvadrature­n, Grim, Tinnheia og Hellemyr.
 ?? ARKIVFOTO ELISE VIGELAND ØYHOVDEN ?? Preben Skogen er rektor ved Grim skole.
ARKIVFOTO ELISE VIGELAND ØYHOVDEN Preben Skogen er rektor ved Grim skole.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway