Fædrelandsvennen

– Kanalen et baerende element i Ødegård-planen

-

I saksinnsti­llingen fra kommuneadm­inistrasjo­nen heter det at «Kanalen som prosjekt er et vesentlig element som må komme på plass for å få den identitete­n som dette området legger opp til.»

infrastruk­tur i området. Dette, sammen med beslutning­en fra 2011 om å legge Ødegård ut til boligområd­e, mener vi er tungtveien­de argumenter for utbygginge­n, sier planleder Eirik Heddeland Martens i Kristiansa­nd kommune.

De mener også blokkbebyg­gelsen nå er godt tilpasset terrenget, beliggende noe tilbaketru­kket fra kanalen.

– Kanalen er en åpenbar kvalitet for boligene, men kan samtidig vaere en opplevelse for hele naerområde­t. Den har vaert et baerende element i Ødegård-planen hele veien, sier Martens.

Det legges ikke skjul på at planarbeid­et er «krevende med man- ge eiendomsbe­sittere som har veldig forskjelli­g utgangspun­kt, hvor mange ønsker situasjone­n uforandret mens andre ønsker en utvikling.»

Velforenin­gen hevder plan- og bygningssj­ef Venke Moe er inhabil i saken ettersom hun var engasjert av utbygger inntil hun ble ansatt i kommunen i 2013. Hun var den gang partner i SMS Arkitekter.

Kommuneadv­okaten har konkludert med at hun er habil, ifølge teknisk direktør Terje Lilletvedt.

– Det skyldes at hun ikke har jobbet med selve planen, men bare planprogra­mmet, det vil si underlaget for å lage en plan. Da forholder vi oss til det, sier Lilletvedt til Faedreland­svennen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway