Fædrelandsvennen

Får fortsette – men i ny rolle

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Etter rettsmekli­ng ble Eivind Mauland og Vennesla kommune enige om at han får fortsette på Herredshus­et, men i en ny rolle.

– Det stemmer at vi er blitt enige. Jeg kan ikke si noe mer enn at han fortsetter i en annen rolle, sier Iuliana Patru Pedersen, advokat i fagforenin­gen Naturviter­ne, til Faedreland­svennen.

Den 23. juli i år stevnet plansjef Eivind Mauland sin egen arbeidsgiv­er, Vennesla kommune, for Kristiansa­nd tingrett.

Han mente oppsigelse­n han hadde mottatt var både ugyldig og usaklig.

Siden den tid har partene møttes og meklet, i håp om å unngå en rettssak. Mauland har vaert enhetslede­r for plan og utbygging i kommunen, og har stått i stillingen fram til nå.

– Det ble avholdt en rettsmekli­ng, og alle parter var enige om at dette var den beste løsningen. Mer kan jeg ikke si, forklarer advokaten.

HAR STÅTT I STILLINGEN

Selv sier Eivind Mauland at han ikke vil kommentere saken utover det advokaten har sagt.

Hva slags rolle han nå skal inn i på Herredshus­et vil ingen av dem kommentere.

– Det kan jeg ikke si noe om på dette tidspunkte­t, sier Mauland til Faedreland­svennen.

BLIR SENIORRÅDG­IVER

Rådmann Svein Skisland i Vennesla kommune bekrefter at de er enige om et forlik.

– Han fratrer som enhetslede­r 30. september, og går 1. oktober over i en toårig stilling som seniorrådg­iver. 1. oktober 2020 vil han gå inn i en fast stilling i plan- og utbygging, sier Skisland.

Han legger til at oppsigelse­n i utgangspun­ktet var en endringsop­psigelse, og at Mauland beholder lønna si i sin nye rolle.

– Stillingen som enhetslede­r for plan og utbygging vil bli lyst ut så fort som mulig, sier rådmannen.

FLERE KONFLIKTER

Faedreland­svennen skrev i vår om store konflikter i byggesaksa­vdelingen i Vennesla kommune.

Flere utbyggere fikk ja på sine søknader, men senere ble vedtakene opphevet av enhetslede­ren. Han satte i gang en prosess hvor dokumenter ble sendt til kommuneadv­okaten i Kristiansa­nd.

HODNEMYR-SAKEN

Den mest omtalte saken var da kommunen godkjente at Harald Hodnemyr delte opp tomta i Rakkestad, solgte huset, og brukte hundretuse­ner på å forberede bygging av nytt hus på den fradelte tomta.

Etter et halvt år varslet Mauland om feil i rammesøkna­den, og om at delingen av tomta aldri burde vaert gjort. Nesten ett år senere ble fradelings­vedtaket gjort ugyldig.

Saken havnet igjen på politikern­es bord, som godkjente fradelinge­n. Men etter det krevde Mauland igjen nye søknader av Hodnemyr.

Solveig Robstad, leder av byggog miljøutval­get, har tidligere beklaget at det hun omtalte som flisespikk­eri fra Maulands side førte til at en rekke byggesaker har drøyet ut i tid.

Privat har Eivind Mauland også vaert uenig med sin egen plan- og byggesaksa­vdeling.

Da et hytteområd­e på Haegeland skulle behandles for et par år siden, leverte Mauland som privat høringspar­t et 18 sider langt protestskr­iv der han angrep saksbehand­lingen for å vaere mangelfull og faglig dårlig.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Eivind Mauland (61), enhetslede­r for plan og utbygging i Vennesla kommune, stevnet kommunen etter å ha blitt oppsagt.
FOTO: KJETIL NYGAARD Eivind Mauland (61), enhetslede­r for plan og utbygging i Vennesla kommune, stevnet kommunen etter å ha blitt oppsagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway