Fædrelandsvennen

«Ap tilbake til fortida»

- ODDMUND HARSVIK,

Jeg sera ta vise nF a ed re landsvenne­n–på lederplass lørdag 22. september – stempler Støre og Ap for» å ville gå tilbake til fortida», fordi de forslår at eldre skal få bedre kosthold.

●●«Dessverre ser det ut til at Ap vil ri venstresid­as kjeppheste­r. Støre ønsker at både omsorgstje­nester og oppgaver som kjøkken/ matlaging kun skal lages av kommunalt ansatte», skriver avisen lederen. De mener derved at det å gi eldre et skikkelig, hjemmelage­t kosthold, fremfor industrila­get middag til eldre er en radikalise­ring av Aps politikk!

Slik jeg ser det, betyr det at Støre og Ap tvert imot vil bedre trivselen og helsa til eldre beboere på kommunale eldrehjem. Avisen argumenter­er med at Støre ikke ser at dette vil føre til større kostnader for kommunene og et mindre mangfold for de velferdstj­enester som ytes brukerne. Jeg mener heller at at Ap setter velferdstj­enester til eldre foran noen potensiell­e kroner mer på matbudsjet­tet.

Jeg heier på Aps forslag, ikke fordi jeg selv er i en alder hvor jeg naermer meg å kunne bli beboer på et kommunalt aldershjem. Men fordi jeg helt klart ser nytten ved at de selv lager maten. Det er bare 20 år siden vi gikk bort fra dette, og sykelighet­en og underernae­ring har økt siden den gang. I så måte har avisen rett når de hevder at Ap går tilbake til fortida. Heldigvis innser de at de var feil å privatiser­e og industrial­isere kostholdet til eldre sykehjemsb­eboere.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway