Fædrelandsvennen

Dans, drama og drømmer

- CATHRINE SORDAL

Basert på romanen med samme navn av Maja Lunde, kommer Skandinavi­as aller første dansefilm «Battle».

●●Filmen handler om Amalie (Lisa Teige) som danser moderne dans i et svaert konkurrans­epreget miljø på Oslos vestkant. Da faren hennes går konkurs og de må flytte fra sin luksusvill­a til en toroms i Groruddale­n, raser hele livet hennes sammen. I alle fall på innsiden. På utsiden prøver hun fremdeles å holde fasaden for sine venner og for kjaeresten.

Så møter hun Mikael (Fabian Svegaard Tapia) som danser street og hiphop, og som er helt annerledes enn alle andre hun har møtt før. Hun er ikke aerlig med han heller, og nettet av løgner hun spinner blir større og større. Det blir etter hvert svaert vanskelig å holde de to verdenene fra hverandre. Og hvilken verden er det egentlig hun har mest lyst til å leve i?

«Battle» er en fin ungdomsfil­m om både identitet, selvfølels­e, vennskap og kjaerlighe­t. Skuespille­rne gjør en god jobb, spesielt Lisa Teige, selv om jeg innimellom savner litt bedre kjemi mellom dem. Jeg savner også mer originalit­et, for det blir som en norsk kopi av «Step Up»-filmene. Når det er sagt er det en god start og forhåpentl­igvis kommer det mange flere norske ungdomsfil­mer både med og uten dans, og kan jeg ønske meg et filmmanus fra Julie Andem («Skam»)?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway