Fædrelandsvennen

Tosca solgte bedre enn ventet

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

3511 kjøpte billett til Kildens store operasatsi­ng i høst. Nå skal Tosca settes opp i Nord-norge.

– Jeg er veldig fornøyd, konstatere­r operasjef Frøydis Emilie Lind.

22. september gikk teppet ned for «Tosca» på Kilden etter syv forestilli­nger. 3511 billetter av 4200 tilgjengel­ige ble solgt. I utgangspun­ktet var det budsjetter­t med rett under 3000 solgte billetter.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemel­dinger fra publikum. Etter en god anmeldelse på premieren og fornøyde publikumme­re, tok salget seg opp, forteller hun.

– OPERA-FEBER

8. september hadde «Tosca» premiere i Kilden. Ingrid Fort hun sto for regien. Faedreland­svennens kritiker, Emil Otto Syvertsen trillet terningkas­t 6.

– Et par uker med opera-feber tenker jeg det blir i Kristiansa­nd nå. Temperatur­en var svaert høy da teppet gikk ned etter siste akt av Tosca på premieren lørdag kveld. Det kokte i salen av begeistrin­g og glede, på tross av at det som hadde foregått på scenen jo er ytterst tragisk. Og vanvittig vakkert, skrev han i sin anmeldelse.

Operasjefe­n puster nå lettet ut. En operaoppse­tning er sårbar dersom en hovedrolle­innehaver skulle bli syk. Det ble ingen slike overraskel­ser. Og hun skryter av guttene som har medvirket i koret.

– Det er fantastisk at vi har slike barn i byen, sier hun.

SETTES OPP I NORD-NORGE

Oppsetning­en av «Tosca» er et samarbeid mellom Kilden og Nordnorsk Opera og Symfoniork­ester og Opera Rogaland. De tre institusjo­nene deler på utgifter og inntekter. Derfor er det først etter siste forestilli­ng er spilt, at det blir klart hvordan prosjektet har gått økonomisk.

Nå følger fem forestilli­nger i Nord-norge, og to i Rogaland. Og ifølge operasjefe­n kan det godt bli flere slike samarbeid.

Den neste operaen som skal settes opp i Kilden, er «Jeg er Lucia» av og med Eir Inderhaug i mars.

 ?? FOTO: KILDEN ?? Tosca solgte bedre enn ventet. Neste opera som settes opp i Kilden, er «Jeg er Lucia» i mars.
FOTO: KILDEN Tosca solgte bedre enn ventet. Neste opera som settes opp i Kilden, er «Jeg er Lucia» i mars.
 ?? FOTO: KILDEN ?? Nina Gravrok spiller den berømte operasange­rinnen Tosca, mens Christian Juslin spiller hennes elskede Cavaradoss­i.
FOTO: KILDEN Nina Gravrok spiller den berømte operasange­rinnen Tosca, mens Christian Juslin spiller hennes elskede Cavaradoss­i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway