Fædrelandsvennen

Peugeot med plug in og 4X4

- TEKST: TOR MJAALAND

Elektriske nyheter kommer kjapt for tiden. I Paris viser nå Peugeot ladbare hybrider med og uten firehjulst­rekk, klar for Norge høsten 2019.

Bilene får navnet Hybrid eller Hybrid4, alt ettersom modellen har firehjulsd­rift eller ikke. de som nå elektrifis­eres er sedanen Peugeot 508, stasjonsvo­gnen 508 SW og suv-en 3008, sistnevnte med mulighet for firehjulsd­rift.

På Hybrid4 har multilink hjulopphen­get blitt utstyrt med en elektrisk motor med 110 hestekreft­er. Det er denne motoren som skaper 4x4. Energikild­en til de elektriske motorene er et 300 volt Litium–ion batteri som er plassert under baksetet på begge motorvaria­nter. På Hybrid-versjoner har batteriet en kapasitet på 11,8 kwt, og på Hybrid4 er kapasitete­n 13,2 kwt. Dette skal gi elektrisk rekkevidde på opptil 50 kilometer (WLTP).

RESERVERE STRØM

Peugeot lanserer en ny ladefunksj­on for sine bilene. I nedoverbak­ker kan man klikke girspaken bakover og aktivere motorbrems med de elektriske motorene. Dette sørger for ekstra lading i stedet for å bremse med de vanlige bremsene. Funksjonen deaktivere­s ved å klikke girspaken bakover en gang til.

Denne funksjonen gjør det mulig å reservere strøm til bruk i fremtiden. Hvis man kjører på motorveien, så kan man reservere 10 km, 20 km eller hele batteriet, til elektrisk kjøring i bystrøk. Peugeot 3008 GT Hybrid4 er en ladbar suv med 300 hestekreft­er og 4x4. Bensinmoto­ren yter 200 hestekreft­er. I tillegg er den utstyrt med en elektrisk motor både foran og bak. Disse yter 110 hestekreft­er per stykk. Peugeot 508 Hybrid og 508 SW Hybrid kombinerer bensinmoto­r med turbo og 180 hestekreft­er og en elektrisk motor med 110 hestekreft­er i tillegg med total effekt på 225 hestekreft­er.

 ?? FOTO: PEUGEOT ?? Den mellomstor­e suv-en Peugeot 3008 kommer som ladbar hybrid med mulighet for firehjulst­rekk neste år.
FOTO: PEUGEOT Den mellomstor­e suv-en Peugeot 3008 kommer som ladbar hybrid med mulighet for firehjulst­rekk neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway