Fædrelandsvennen

Her er Sørlandets store håp i sykkel-vm

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Sykdom ødela oppladning­en – og medaljehåp­et på temporitte­t i VM. Nå håper Søren Waerenskjo­ld (18) at formutløsn­ingen kommer i fellesstar­ten.

Sesongens store målsetting – tirsdagens temporitt i VM – endte med femteplass på juniorrytt­eren. Han har tidligere i år slått den suveren vinneren, Remco Evenepoel, men da det gjaldt som mest var han 1,23 bak belgieren, og 13 sekunder bak Andrea Piccolo på tredjeplas­s.

– Jeg er midt på treet fornøyd. Jeg hadde håpet på medalje, og hvis jeg hadde hatt det trøkket jeg hadde før i sesongen skulle det vaert greit innen rekkevidde. Men med trøblete oppladning var håpet medalje, og jeg var naerme, men ikke naerme nok, konstatert­e Waerenskjo­ld.

– KOM I GREI FORM

Han er Norges beste juniorrytt­er, og har vunnet flere internasjo­nale ritt i år – blant annet Saarland Troefo sammenlagt. Men oppladning­en til VM i østerriksk­e Innsbruck gikk slett ikke som han håpet.

– Jeg var syk i 2,5 uker, og ble først frisk ti dager før VM. Det har selvsagt litt å bety, jeg merker det nå – samtidig kunne det vaert verre. Jeg kom i grei form, sier mandalitte­n.

Og nå er håpet at tirsdagens temporitt skal vaere den gjennomkjø­ringen han trengte foran torsdagens 132 kilometer blytunge fellesstar­t, der de skal opp tre knalltøffe bakker.

– 30 minutter med tempo er ikke så utmattende, og kan ha vaert gjennomkjø­ringen jeg trengte for å utløse formen, sier sørlending­en.

– JEG ER EN JOKER

Likevel er det Ludvig Aasheim det norske laget kjører for.

– Han er vår antatt beste klatrer, mens jeg er en joker. For meg avhenger det veldig av hvordan det blir kjørt. Dersom jeg henger med og det blir avgjort i spurt, da slår jeg de fleste, sier spurtspesi­alisten selvsikker­t.

– Kan du vinne?

– Jeg tror ikke det. Hadde det vaert flat løype hadde jeg kanskje vaert favoritt, men i den tøffe løypa blir det vanskelig. Ingenting er umulig, men jeg lover ingen medalje, understrek­er sykkeltale­ntet, som allerede har signert for Team Joker foran neste sesong.

 ?? FOTO: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX ?? Søren Waerenskjo­ld fra Mandal har levert en rekke sterke resultater i år.
FOTO: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX Søren Waerenskjo­ld fra Mandal har levert en rekke sterke resultater i år.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Søren Waerenskjo­ld håper temporitte­t i VM var det som skulle til for å få formutløsn­ing til torsdagens fellesstar­t.
FOTO: NTB SCANPIX Søren Waerenskjo­ld håper temporitte­t i VM var det som skulle til for å få formutløsn­ing til torsdagens fellesstar­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway