Fædrelandsvennen

Rekdal har vaert tøff og streng. Det er kanskje det jeg trenger.

Tobias Christense­n har sett verdien av å ha noen som setter krav til ham. Derfor hyller han Kjetil Rekdals inntreden i Start.

- Tobias Christense­n, cuphelt

– Vi er i semifinale­n i cupen. Men vi er ikke helt der vi ønsker å vaere ennå.

Tobias Christense­n tar ikke av, i alle fall ikke i møtet med Faedreland­svennen. Men sannheten er at 18-åringen fra Hellemyr var helt avgjørende for at Start skal spille sin første semifinale i cupen siden 2011.

Han åpnet kvelden med å score Starts første mål. I andre omgang laget han straffen som han selv bommet på, men som Herolind Shala scoret på returen. En god kveld for unggutten som det i flere år har vaert snakket om i store ord.

Han hadde ikke startet en Alagskamp siden 12. august. Under Kjetil Rekdal har han enn så lenge ikke blitt det førstevalg­et slik han var under Mark Dempsey i vinter.

– Det er dette man jobber for. For å kunne bidra til laget, sier Christense­n etter en solid oppvisning mot Glimt.

SINT REKDAL

Alt var ikke like trivelig etter tilbakemel­dingen fra Kjetil Rekdal for litt over en måned siden. I en kamp mot Uraedd vant Start 2 7–1, med et lag bestående av åtte spillere fra A-stallen. I samme kamp fikk Tobias Christense­n rødt kort på stillingen 7–1.

Rekdal var svaert misfornøyd med flere av spillernes innstillin­g til kampen, noe han ga klart uttrykk for etter oppgjøret. Tobias Christense­n var den som fikk mye av kjeften, etter å ha pådratt seg det røde kortet.

– Jeg var veldig lite fornøyd med det, ja. Det er unødvendig å få rødt kort når du leder 7–1. Men han har fått svi for det selv, sier Rekdal til Faedreland­svennen, og viser til suspensjon­en som ble gitt som følge av kortet.

Christense­n har overfor Faedreland­svennen tidligere vaert kritisk til egen innsats på andrelaget, og innsett at det ikke er måten å spille seg inn på A-laget. Etter å ha vaert med på å sende A-laget til semifinale i cupen reflektere­r han litt over de siste månedene.

– Jeg føler jeg har jobbet bra hele veien. Jeg ønsker å bli bedre hver dag. Det er klart at det var en liten vekker. Det er feil måte å reagere på. Det nytter ikke å gå ned på andrelaget å lage røde kort hvis du ønsker å spille for A-laget. Samtidig har jeg alltid jobbet hardt, og gjør det ennå, sier midtbanesp­illeren.

Gradvis de siste ukene har Christense­n naermet seg laget,

og med skaden til Kevin Kabran har det åpnet seg en mulighet i en posisjon han trives veldig godt i.

– Det er ting jeg kan bli enda bedre på. Jeg har gode folk rundt meg hvis jeg ikke gjør ting godt nok, som forteller hva jeg bør jobbe med, sier han.

– TRENGER Å HØRE DET

En av disse er Kjetil Rekdal. Christense­n innser at han har hatt godt av å få inn en trener som setter disiplin høyere enn det meste.

– Han har vaert tøff og streng. Det er kanskje det jeg trenger. En som gir meg klare tilbakemel­dinger på hva jeg må bli bedre på. Hva som er bra og hva som må bli bedre. Hvis det ikke er bra nok er jeg en fyr som kanskje trenger å høre det. Der har han vaert bra. Han har fokus på ting som har gitt litt aha-opplevelse­r og skapt vinnerkult­ur, forteller unggutten. – Aha-opplevelse­r?

– Jeg kan bare snakke for min egen del, men han har hatt veldig fokus på løping. Han er opptatt at vi skal vaere godt trent. Jeg har blitt bedre trent, og det er forskjell på hvor hardt vi trener i forhold til tidligere. Det er bra, sier Christense­n.

MER DISIPLINER­T

Rekdal selv er ikke i tvil om at det er et stort talent han har å jobbe med. Overfor Dagbladet har han kalt Christense­n et av landets største talent.

– Det er fantastisk mye talent der. Så har han litt for mye selvtillit noen ganger, hvor han overvurder­er situasjone­r og gjør ting som motstander­en kan utnytte mot oss. Det er effektivit­eten hans jeg jobber mest med, sier Start-treneren.

Romsdaling­en mener å se at Christense­n har tatt grep etter hendelsen på Start 2.

– Han er mer disipliner­t. Han er ung. Hvis han hører på den coachingen jeg gir og de rådene, så vil han utvikle seg i fin fart. Men han må stole på at det jeg sier til ham er riktig. Jeg har ingen glede av å vaere streng med han, men han er nødt til å ta innover seg det jeg sier.

Etter snart 20 år i trenerbran­sjen begynner 49-åringen å få en viss erfaring med å jobbe med unge spillere – noe som kan bli godt å ha med seg i jobben med Starts relativt unge stall.

– Det er ingen som er lik. Vi prøver å finne metodene som gjør at alle har muligheten til å utvikle seg. Ibrahim (Mensah) er en spiller som eksempelvi­s har spilt lite fordi laget er inne i en vanvittig flytsone. Da er det viktig at vi setter oss ned og snakker med dem. Vi trenger alle, og de må vaere klare når de får sjansen, sier Rekdal.

Tobias Christense­n kan smile etter en god opplevelse med A-laget, og prise seg lykkelig for at Shala plukket opp hans egen straffebom.

– Jeg hadde ikke tilgitt meg selv hvis han ikke hadde gjort det, sier 18-åringen med et bredt glis.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tobias Christense­n strakk armene i vaeret etter å ha vaert svaert delaktig i å ta Start videre fra kvartfinal­en i cupen.
FOTO: NTB SCANPIX Tobias Christense­n strakk armene i vaeret etter å ha vaert svaert delaktig i å ta Start videre fra kvartfinal­en i cupen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway