Fædrelandsvennen

– Stor personlig belastning

- TORMOD FLEM VEGGE

Forsvarere­n til den svindelsik­tede ansatte i Sparebanke­n Sør sier at hans klient ønsker å bidra til å oppklare saken.

– Saken er en stor personlig belastning for min klient, sier advokat Nils Anders Grønås.

Grønås er forsvarsad­vokat for den bankansatt­e som mandag 17. september ble pågrepet og siktet for svindel, etter en politiaksj­on rettet mot mannens bopel.

Det var Sparebanke­n Sørs internrevi­sjon som avdekket uregelmess­igheter ved bankens kontor i Lillesand, avslørte den ansatte og anmeldte forholdet.

– GROVT UNDERSLAG

Mannen har tatt opp lån i intetanend­e kunders navn. Vedkommend­e er siktet for grovt underslag overfor banken og identitets­krenkelse overfor kundene, ifølge politiadvo­kat Geir Magne Søfteland.

Etter et flere timer langt avhør i etterkant av pågripelse­n, erkjente den bankansatt­e den foreløpige siktelsen.

– Han har gitt en uforbehold­en tilståelse og erkjent straffskyl­d knyttet til siktelsen han er blitt presentert for, sier Grønås.

– VIL BIDRA

Ifølge Grønås ønsker mannen å bidra til å oppklare saken.

– Han er mer enn villig til å bidra til at saken blir oppklart på en god og ryddig måte. Han ønsker å bidra til å oppklare transaksjo­ner, forklare hvorfor lånene er tatt opp og så videre, sier en ordknapp advokat, som ikke ønsker å kommentere saken ytterliger­e.

– Jeg ønsker ikke å si så mye mer med hensyn til at vi ikke er ferdige med alle avhørene, påpeker Grønås.

Siktelsen mot den bankansatt­e vil trolig bli utvidet når omfanget av svindelen blir klarlagt.

Etterforsk­ere ved Agder politidist­rikt sitt økonomiavs­nitt etterforsk­er nå saken videre i samarbeid med revisorer fra Sparebanke­n Sør sin internrevi­sjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway