Fædrelandsvennen

To fra Agder tatt etter politijakt

- CHRISTINA ØSTTVEIT

En 16 år gammel jente og 23 år gammel mann fra Agder ble i natt pågrepet etter en bilforfølg­else over Haukelifje­ll. Politiet var bevaepnet under aksjonen.

Bakgrunnen for biljakten var at politiet hadde fått melding fra jentas ekskjaeres­te som hadde mottatt bilde av et våpen og var redd, skriver Telemarksa­visa.

– Vi fikk melding om at det hadde blitt fremsatt trusler mot en tredje person. På bakgrunn av dette valgte politiet å bevaepne seg. Vi hadde observasjo­ner om hvor bilen befant seg, sier operasjons­leder Rune Hunshamar til Faedreland­svennen.

Politiet ble varslet klokka 03.16 natt til torsdag.

STJÅLET BIL

Den 16 år gamle jenta og den 23 år gamle mannen er begge hjemmehøre­nde i Agder.

Hunshamar opplyser til Faedreland­svennen at bilen de to kjørte var meldt stjålet. Da politiet fant bilen, nektet de å stoppe.

Politiet fulgte etter bilen fra Vinje og helt til Røldal i Hordaland, på andre siden av Haukelifje­ll. Der skal de ha mistet bilen av syne, men oppdaget den senere da den kjørte østover.

Sør-vest politidist­rikt bisto under forfølgels­en.

FANT LUFTVÅPEN

16-åringen og 23-åringen ble senere pågrepet på Flothyl Campingpla­ss i Vinje. Politiet var bevaepnet, men pågripelse­n foregikk uten dramatikk ifølge Telemarksa­visa.

Operasjons­leder Ole Kamben sier til avisen at de ble funnet luftvåpen i bilen etter pågripelse­n.

De to personene er begge kjent for politiet fra tidligere.

– Vi fikk kontroll på bilen og alle er uskadd. 23-åringen ble pågrepet og kjørt til Grenland. Når det gjelder 16-åringen har vi varslet barneverne­t, som vil sette kursen mot Grenland og hente henne, sier Kamben til avisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway