Fædrelandsvennen

Casper (16) kan bli Idol-finalist i kveld

- JULIE SØRENSEN MOLVIK

Casper Kuhlmann (16) skal fredag kveld kjempe om å bli en av årets ti Idol-finalister.

Fra den lille bygda Songdalen i Vest-agder kommer det som kan bli Norges neste popstjerne fra. Etter onsdagens episode er han i hvert fall på god vei. Casper Kuhlmann Kristensen var én av 15 som gikk videre i Idol. Da ble 30 deltakere til 15. Fredag kveld reduseres antall til ti, og det er finalisten­e som skal vaere med på livesendin­gene ut over høsten.

– Jeg ble lettet, det var veldig gøy. Det er veldig høyt nivå i år, sa Kuhlmann etter onsdagens sending på TV2.

Dommerne var enige i sin ros etter Caspers opptreden.

– Han så tryggere ut, og stem- men var helt nydelig, sa dommerne.

BLIR STOPPET På GATA

Songdølen har allerede fått mye oppmerksom­het, og under telefonint­ervjuet med Faedreland­svennen blir han stoppet på gata. Det har skjedd flere ganger.

– Kan du bli vant med det? – Det er veldig hyggelig, men jeg vet ikke hvor gøy det er hvis det blir for mye oppmerksom­het, ler han.

Drømmen er i hvert fall klar: Å leve av musikken.

FÅR STØTTE FRA BYGDA

Han hadde sin første opptreden på en scene i niendeklas­se, og har sammen med kompisen Simen Håverstad blant annet opptrådt på Telenor Arena foran 16.000 mennesker som pauseinnsl­ag under Melodi Grand Prix Junior i fjor.

– Dommerne sier at du har et stort talent, men at du virker som en litt stille og sjenert fyr. Hvordan skal du greie å skille deg ut blant deltakerne?

– Jeg er ikke så sykt stille og sjenert som de skulle ha det til. Jeg blir tryggere på folkene og kamera etter hvert, konstatere­r han.

Støtten han har fått fra kjente og ukjente hjemmefra setter han stor pris på.

– Jeg merker at det er mange fra Songdalen som gir fine kommentare­r og positive tilbakemel­dinger. Det er veldig viktig for meg.

Fredag kveld får vi vite om Casper blir en av årets ti Idol-finalister, som skal synge live fredagene framover i høst.

 ?? FOTO: ESPEN SOLLI/TV 2 ?? Drømmen hans er å leve av musikken. Casper Kuhlmann fra Songdalen kjemper nå om å bli Norges nye popstjerne.
FOTO: ESPEN SOLLI/TV 2 Drømmen hans er å leve av musikken. Casper Kuhlmann fra Songdalen kjemper nå om å bli Norges nye popstjerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway