Fædrelandsvennen

Det viktigste er å unngå Rosenborg

Hvem Start møter i semifinale­n, og hvor den spilles blir avgjørende for om Start og Sørlandet får drømmehelg i Oslo første helgen i desember.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Start er klar for sin sjuende Nm-semifinale, etter en minnerik kveld på Sparebanke­n Sør Arena onsdag. ●●Nå er det kun ett hinder igjen før hele Sørlandet endelig kan oppleve det vi ikke skjønner konsekvens­ene av; en cupfinale på Ullevaal. Den største enkeltkamp­en i norsk klubbfotba­ll.

Semifinale­n spilles i månedsskif­te oktober/november.

●●RBK slo Vålerenga 2–0 onsdag kveld, og er i semifinale­n sammen med Start.

Lillestrøm-bryne og Haugesund-strømsgods­et gjorde opp om de to siste plassene torsdag.

NFF opplyser torsdag formiddag at trekningen skjer klokken 11 fredag.

●●Det betyr at vi må håpe på to ting.

Først at Start får hjemmekamp, og deretter at de unngår Rosenborg.

Det siste er viktigst rent sportslig. Jeg tror et Rosenborg i den stimen de er i nå blir fryktelig vanskelig, enten det er hjemme eller borte

●●Innfrir de begge ønsker er sjansen over 50 prosent for at halve Sørlandet er på fotballfes­t i Oslo første søndag i advent. Da ville en hel landsdel samlet seg om dette laget. Det ville gitt en kjempeboos­t for klubben som har som mål å ta seg langt naermere norgestopp­en enn de er akkurat nå.

●●Samtidig er det er ingen tvil om at de naermer seg under Kjetil Rekdal, selv om det fortsatt er mye å rette på.

Onsdag var forsvaret fryktelig vaklevoren­t. Damion Lowe, som har vaert fantastisk for Start i en lengre periode, var tilbake der han spredte mer usikkerhet enn trygghet, saerlig den siste halvtimen før pause. Da ble det også slått altfor mye lange baller uten mål og mening.

●●Samtidig var de første 15 minuttene av kampen mot Bodø/ Glimt supre. Måten laget reiste seg i 2. omgang vitner også om bedre selvtillit og en annen karakter enn vi har sett tidligere i år. I stedet for å falle sammen avgjorde Start kampen.

●●Det ble en ny nyttig erfaring for det som skal komme. Tre seire på rad mot eliteserie­motstand har ikke Start hatt på fire år. Det bygger selvtillit.

Akkurat nå ser laget så stabilt ut at sjansene for spille i Eliteserie­n, som tross alt er det aller viktigste, øker for hver kamp.

●●Men det er som Kjetil Rekdal riktig påpekte. Han er redd for at spillerne skal miste momentum fordi spillerne tror de er bedre enn de er. Da kan cupfinalen glippe, og Start rykker ned. Da er sesongen en fiasko.

●●Alternativ­et er så mye bedre.

Om Start-spillerne står på Ullevaal-gresset 2. desember etter å ha sikret eliteserie­kontrakten noen uker tidligere, vil det vaere en av de beste sesongene i klubbens historie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway