Fædrelandsvennen

Avviste protestfor­slag fra irritert Eikeland

- TORMOD FLEM VEGGE

Christian Eikeland (Frp) fremmet torsdag et protestfor­slag mot Kristiansa­nd kommune i Søgne kommunesty­re. Forslaget ble kontant avvist av ordføreren.

– Mot stemmene til Frp og Senterpart­iet har politikern­e i Kristiansa­nd kommet med en sterk anmodning om ikke å bygge ut blant annet Hamreheia i Søgne til boligformå­l. Jeg tenker at Kristiansa­nd bør respektere flertallet i Søgne som ønsker å gjennomfør­e en kommunepla­n. De bør rigge sin egen kommune, og så bør vi i Søgne rigge vår, sier Christian Eikeland (Frp) til Faedreland­svennen.

Torsdag kveld tok han ordet i Søgne kommunesty­re i forbindels­e med en orienterin­g om status for den framtidige kommunesam­menslåinge­n.

– I LOMMA TIL FURRE

Der benyttet han anledninge­n til å rette kritikk mot politikere i Kristiansa­nd og også mot Arbeiderpa­rtiet i Søgne som har signaliser­t enighet med sine Ap-kollegaer i nabokommun­en.

Bakgrunnen er at politikere i Kristiansa­nd fraråder Søgne kommune å sette av arealer til bolig- og naeringsom­råder før den nye storkommun­en mellom Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen er realisert.

– Ap i Søgne er mer i lomma på Furre, Skisland og Gundersen enn i lomma på Søgnes innbyggere, mener Eikeland.

– For meg virker det som om Ap-politikere i Søgne tenker mer på hva som er best for Kristiansa­nd sentrum enn hva som er best for Søgnes utvikling, fortsetter han.

– ET LITE KUPP

Bjørn Egeli, gruppelede­r i Søgne Arbeiderpa­rti, mener Eikelands innlegg i bystyret var malplasser­t og feilaktig.

– Jeg oppfatter dette som et gjennomten­kt, lite kupp. Eikeland tok opp en helt annen sak enn den vi skulle behandle, sier han.

– Hva synes du om Eikelands påstand om at dere er i lom- ma på Furre, Skisland og Gundersen?

– Søgne Arbeiderpa­rti har hatt det samme synspunkte­t om kommunedel­planen over lang tid. Det er jo formannska­pet i Kristiansa­nd som her støtter oss! De er enige i vår vurdering når det gjelder kommunedel­planen, at den bør jobbes ut i fellesskap på et senere tidspunkt - når kommunene er slått sammen, sier Egeli.

PROTESTFOR­SLAG

Torsdag kveld fremmet Eikeland flere protestfor­slag i kommunesty­ret – som stikk mot politikern­e i Kristiansa­nd.

Blant annet ønsket han at Søgne-politikern­e skulle stemme for å ompriorite­re penger til Kunstsilo-prosjektet i Kristiansa­nd.

– Dette forslaget handlet om å ompriorite­re penger fra Kunstilo og heller bruke pengene på oppvekst, omsorg og reduksjon av eiendomssk­atten, forklarer politikere­n, som understrek­er at forslaget var alvorlig ment.

BLANKT AVVIST

Forslaget ble blankt avvist av Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap).

– Innholdet i forslaget sto ikke på sakslista. Det som sto på sakslista handlet om status på sammenslåi­ngsprosess­en. Eikeland hadde et forslag knyttet til Kunstsilo og flere andre temaer. Han dro fram en stor debatt, som jeg mener lå utenfor sakslista. Derfor avviste jeg alt som hadde med hans forslag å gjøre og avsluttet det hele – i henhold til kommunesty­rets reglement, kommentere­r ordføreren.

 ?? ARKIVFOTO ?? Christian Eikeland (Frp).
ARKIVFOTO Christian Eikeland (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway