Fædrelandsvennen

Antatt støy fra havn i Kongsgård/ Vige

- KJELL L. HAALAND

Nå må Sømsboere slutte med å sutre og svartmale den antatte støyplagen fra en fremtidig havn i Kongsgård/vige!

●●Jeg har selv bodd på Søm siden 1970, på sjøsiden av Vardåsveie­n, med fri utsikt fra Vige til og med Flekkerøy - ikke et tre foran meg. Den støyen jeg har registrert i de 48 årene, har vaert følgende: en svaert generende generators­tøy fra en flytende plattform for mange år siden, den daglige flystøyen, støyen fra en tidligere rundbane for racerbåter, og støyen fra tyske ubåter som tidligere ladet batteriene om natten. Men den alt overveiend­e støyen kommer fra fritidsflå­ten!

Jeg registrere­r absolutt ingen støy fra frakteskip­ene og hjelpeskip­ene i oljebransj­en som allerede nå laster og losser der flere ganger i uken! Det undrer meg at Caledonien får overnattin­gsgjester i det hele tatt, med den svaert naere beliggenhe­ten til conteinerh­avna! Støyen der må vaere minimal.

Motorlyden fra skip er i dag dessuten kraftig redusert i forhold til tidligere. Før kunne jeg høre motorstøye­n fra Fred Olsenog Colorlinef­ergene, samt Fjordcat på lang avstand. Nå hører jeg dem ikke i det hele tatt.

Nei - slutt å klage uten grunn!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway