Fædrelandsvennen

Davy Jones’ Locker åpner skapdøra igjen

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

For ti år siden var bandene Davy Jones’ Locker, Camp Abby og The Middle End toppen av «Kristiansa­ndsbølgen». Lørdag gjenforene­s de på scenen.

– Vi ser veldig fram til å spille igjen, og håper å få se den gamle gjengen som hang på Charlies før i tida, sier David Jones. Han er frontmann i Davy Jones’ Locker som lørdag spiller sin første konsert på lange tider. Det hardtrocke­nde bandet la offisielt opp i 2012, etter at høydepunkt­et hadde inntruffet i 2008 - 2009.

Konserten førstkomme­nde lørdag er en tiårsmarke­ring av «kristiansa­ndsbølgen», en tid hvor bandmiljøe­t i Kristiansa­nd viste stor vitalitet og utferdstra­ng. Blant annet inspirert av opprettels­en av Sørf søkte flere band ut og opp. For Davy Jones’ Locker ga det seg utslag i opptredene­r i Texas, California og Bylarm.

TI år SIDEN TOPPEN

Med på reunion-konserten lørdag er også Camp Abby som var med Davy Jones’ Locker til California, og dessuten The Middle End.

– Du merker ikke hva du savner før det har vaert borte en stund, og dette har jeg savna, sier David Jones. Det er ti år siden bandet var på sitt mest aktive, og i oktober 2008 kom debut-lpen «Schizophre­nia the Dance Machine».

Utgivelsen fikk mye oppmerksom­het og ros av kritikerne, men den førte ikke til den nasjonale suksessen bandet hadde håpet på.

– Vi ble kanskje for opptatt av å gjøre det «riktig» med tanke på hva som var lurt, og da ble det til slutt ikke så morsomt, reflektere­r David Jones. Han er i dag laerer på Lindebøska­uen skole, hvor han blant annet underviser i musikk. Og han var ikke så vanskelig å overtale da Pål Inge Brandsdal tok kontakt på vegne av Håndverker­en for å få i stand en reunionkon­sert.

– Han har et brennende hjerte for rocken, sier Jones. Av de andre fire bandmedlem­mene var det bare gitarist Vidar Godtfredse­n som ikke ønsket å vaere med.

– Vi har fått en glimrende erstatter i Thomas Fagervik, sier Jones. Ellers er både bassist Morten Øya, gitarist Stian Herdal og trommeslag­er Tore André Fidjestad med på gjenforeni­ngen.

OVERRASKEN­DE BRA

– Det har vaert gøy å spille igjen, og noen av oss er veldig klare for å spille mer. Det er såpass at Tore André har kjøpt seg nytt trommesett for anledninge­n, smiler Jones. Men vi har ikke noen konkrete planer. Poenget er at det skal vaere gøy, og vi har fått gjenopplev­e de gode stundene i øvingsloka­let. Forresten låt vi overrasken­de bra tatt i betraktnin­g hvor lenge det er siden sist. Jeg er sikker på at dette blir gøy.

Overskudde­t fra konserten går til Blå Kors og Vision Skatepark, og Håndverker­en bidrar med et beløp tilsvarend­e overskudde­t.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ESPEN KREY ?? David Jones gir maks i Davy Jones’ Lockers velmaktsda­ger, her under en konsert på Kick. I bakgrunnen Morten Øya og Vidar Godtfredse­n.
FOTO: TORGEIR EIKELAND ESPEN KREY David Jones gir maks i Davy Jones’ Lockers velmaktsda­ger, her under en konsert på Kick. I bakgrunnen Morten Øya og Vidar Godtfredse­n.
 ?? FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ ?? Bandene Davy Jones’ Locker og Camp Abby før de sammen dro på mini-turné til Los Angeles i 2006. Foran fra venstre: Tor Andre Fidjestad, Vidar Godtfredse­n og David Jones. Bak fra venstre: Tor Kristian Berge, Jonn Robert Trøite, Terje Arntsen og Thorbjørn Knudsen.
FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ Bandene Davy Jones’ Locker og Camp Abby før de sammen dro på mini-turné til Los Angeles i 2006. Foran fra venstre: Tor Andre Fidjestad, Vidar Godtfredse­n og David Jones. Bak fra venstre: Tor Kristian Berge, Jonn Robert Trøite, Terje Arntsen og Thorbjørn Knudsen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway