Fædrelandsvennen

Rekdal før møtet med gamleklubb­en: – Det er en spesiell følelse

- STEFFEN STENERSEN

Når Kjetil Rekdal møter Vålerenga søndag, er det møtet med en klubb som har en helt spesiell posisjon i hjertet hans, og hvor mange har meninger om ham.

– På en måte så er det spesielt. Jeg er jo Vålerenga-supporter. Det som er litt rart er at jeg nå ønsker at Vålerenga skal slippe inn mål. Det er en litt spesiell følelse, sier Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen.

Det har vaert cupfokus på Sørlandet de siste dagene, med seier i kvartfinal­en onsdag og trekning fredag. Men søndag venter en knalltøff oppgave i Vålerenga på bortebane i serien for Rekdals menn.

En kamp som naturligvi­s er spesiell for 49-åringen. Han sier selv han har vaert Vålerenga-fan siden han var elleve år gammel. Noen tiår senere, i 2000, ble han spiller for klubben, før han ble trener i to perioder, hvor den siste ble avsluttet før 2017-sesongen.

«FYRTE» På GAMLESJEFE­N

– Jeg har jobbet der i ti år, og stått i stormen der i alle slags settinger. Jeg har holdt med klubben siden jeg var elleve år gammel. Det er klart det er en spesiell klubb for meg, men på søndag har det null betydning. Jeg har ingen kontakt med de involverte parter i ledelsen, med unntak av Tor Olav Trøim på tekstmeldi­ng av og til.

Vålerengas rike onkel pra- tet ofte godt om Rekdal da han var Vif-trener, og Rekdal forteller at Trøim hadde fått med seg Start bortestati­stikk før seieren mot Glimt forrige helg.

– Vi hadde ikke vunnet bortekampe­r, og han var jo klar over det. Så jeg skrev at «det er skjebnens ironi, du vet hva som kommer til å skje», sier Rekdal, med antydning til at Start ville få en sjelden borteseier mot Vålerenga.

– Jeg «fyrte» han litt på det. Det er bare vennskapel­ig. Vi snakker sammen på tekstmeldi­ng av og til, sier Rekdal.

KRITISERTE VÅLERENGA

Han kjenner Vif-trener Ronny Deila godt, etter å ha jobbet sammen med ham i ett år i Oslo-klubben. Men Starts trener er fortsatt ikke helt sikker på hva som møter dem på Intility arena.

– Både ja og nei. Det blir den tredje kampen deres denne uka, så det kan komme noen endringer. De har mange unggutter som kanskje får muligheten, sier Rekdal.

Gjennom jobben som TVekspert var han ofte kritisk til Vålerengas prestasjon­er, noe Vålerenga-leiren ikke har vaert altfor fornøyd med ofte.

– Jeg har gitt ros og. Det blir en vurdering du tar ut fra et utgangspun­kt og hvordan det presteres. Det var den klubben jeg hadde best kjennskap til. Da føles det kanskje litt sårt for dem, men det kan ikke jeg bry meg om. Det er ikke personlig, sier Rekdal.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kjetil Rekdal møter sin gamle kollega Ronny Deila til kamp søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Kjetil Rekdal møter sin gamle kollega Ronny Deila til kamp søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway