Fædrelandsvennen

Lokallagsl­eder: – Lettere sjok

- KJETIL REITE

Leder i Kristiansa­nd KRF, Viggo Lütcherath, vil ikke lenger si om han har tillit til Knut Arild Hareide etter at partileder­en anbefalte partiet å søke samarbeid med Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet.

– Det er mye god politikk i det han nevner, og jeg støtter det fullt ut. Men i konklusjon­en om valg av side er jeg helt uenig, sier lokallagsl­eder Viggo Lütcherath

– Er du overrasket?

– Jeg er egentlig det. Jeg vil si det slik at jeg er lettere sjokkert.

Lokallagsl­ederen vil nå kjempe for at KRF går inn i dagens regjering. Han tror ikke velgerne vil forstå Hareides konklusjon.

– Jeg tror heller ikke vi får gjennomfør­t den gode politikken vår ved å gå til venstre. Jeg tror den nåvaerende regjeringe­n vil lytte til oss og at vi får gjennomsla­g, sier Lütcherath

Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n er også rykende uenig med partileder­en.

– Skulle vi felle Solberg og dagens regjering, så klarer vi ikke det uten SV. Da vil vi bli så sosialisti­ske at det er mange som vil ha problemer med det, sier Kristianse­n

Tidligere i år sa Krfs gruppelede­r Grete Kvelland Skaara at hun mente KRF måtte få en ny leder. Hun har vaert klar på at partiet må samarbeide til høyre.

– Jeg er skuffet over at han ikke har tatt de signalene som kommer fra Sør- og Vestlandet og våre tillitsval­gte. Dette er den sterke delen av KRF.

Også fylkespoli­tiker og tidligere gruppelede­r Anne Ma Timenes ønsker at Hareide byttes ut.

Viggo Lütcherath sier dette om lederspørs­målet:

– Jeg må se hva landsstyre­t sier før jeg sier noe om det. Han har skissert opp godt hva KRF står for. Og det meste av det vil jeg kjempe hardt for. Men jeg er helt uenig i konklusjon­en.

Jørgen Kristianse­n trodde ikke Hareide skulle vaere så tydelig.

– Vi får ta en ting om gangen og ta tid til å fordøye dette. Nå får landsstyre­t behandle dette ferdig, og så får vi se hvor vi lander til slutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway