Fædrelandsvennen

Rio Pizza konkurs igjen

Selskapene som drev Rio Pizza i Kristiansa­nd og Mandal er slått konkurs.

- STEINAR VINDSLAND ERLEND OLSBU

Det viser en midlertidi­g innberetni­ng til Kristiansa­nd tingrett datert 21. september, skrevet av bostyrer advokat Rune Kristen Stangeland.

15. august ble selskapet som har drevet pizzakiosk­en i Mandal, RP Mandal AS, slått konkurs i Kristiansa­nd tingrett. Bakgrunnen for konkursen var et ubetalt krav på 112.000 kroner fra entreprenø­rselskapet Caverion.

RP Kristiansa­nd AS har drevet tre pizzakiosk­er i Kristiansa­nd.

29. august skiftet firmaet navn til DGS Invest.

KONKURS

19. september ble selskapet DGS Invest AS slått konkurs i Asker og Baerum tingrett.

Ifølge den foreløpige innberetni­ngen hadde RP Mandal AS åtte ansatte som er meddelt oppsigelse. Det er meldt inn 22 krav på totalt 487.948 kroner til konkursboe­t.

Rio Pizza gikk konkurs også i 2015.

FIRE UTSALG

Det var da styreleder­en overtok merkenavne­t Rio Pizza og åpnet utsalget i den gamle tippekiosk­en på Lund i Kristiansa­nd. Senere ble det åpnet utsalg på Hånes og i Vågsbygd. Sommeren 2015 ble driften utvidet med en kiosk i Mandal.

I kjennelsen fra Asker og Baerum tingrett fremgår det at DGS Invest ble slått konkurs på grunnlag av 135.867 kroner i ubetalt arbeidsgiv­eravgift. Den første skiftesaml­ingen er berammet til 31. oktober.

«Virksomhet­en er innstilt, og det er ingen ansatte i selskapet. Saksøkte erkjenner å vaere insolvent og motsetter seg ikke åpning av konkurs», heter det i tingretten­s kjennelse.

50 ANMERKNING­ER

I innberetni­ngen som omhandler konkursen til søstersels­kapet RP Mandal AS skriver bostyrer at RP Kristiansa­nd AS har pådratt seg mer enn 50 betalingsa­nmerkninge­r det siste året.

Merkevaren Rio Pizza ble etablert i 1988 i Kristiansa­nd.

Faedreland­svennen har forgjeves forsøkt å få tak i styreleder og bostyrer Stangeland for å få kommentare­r.

 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? På Lund i Kristiansa­nd var ett av utsalgsste­dene til Rio pizza.
FOTO: HENRIK IHME På Lund i Kristiansa­nd var ett av utsalgsste­dene til Rio pizza.
 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Denne lappen henger på døra til Rio Pizza på Lund i Kristiansa­nd. Her står det at et nytt driftssels­kap har tatt over driften.
FOTO: HENRIK IHME Denne lappen henger på døra til Rio Pizza på Lund i Kristiansa­nd. Her står det at et nytt driftssels­kap har tatt over driften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway