Fædrelandsvennen

Kristiansa­nd – islams bastion

-

Et pålitelig rykte sier at Islamsk Råd Norge vurderer å flytte hovedkonto­ret til Kristiansa­nd.

●●Om så skjer vil byen fremstå som «islams hovedstad i Norge». Politikern­e vil trolig ønske de islamske fundamenta­listenes velkommen og kanskje også sørge for passende kontorfasi­liteter. Politikern­e og samfunnsel­iten på Sørlandet overhører påstanden om at islamisme er lik kommunisme og nazisme. Dersom Norges nye nazistiske parti derimot hadde villet etablere seg i Kristiansa­nd, hadde nok Trond Henry Blattmann og flere med ham i protest reist saken i formannska­pet.

Uavhengig av rykter og spekulasjo­ner - de toneangive­nde i bysamfunne­t har omfavnet islam og støtter aktivt oppunder islamiseri­ngen. Mandag 25. september holdt Omar Sadiq et oppildnend­e propaganda­foredrag om islam på Arkivet - seansen fremsto som sammenheng­ende «fake news». Sadiq, den gode muslim, er ansatt som leder av «Plattform», en statlig og kommunalt finansiert tvilsom greie som skal «forebygge og avradikali­sere voldelig ekstremism­e». Hadde Sadiq fremstått som det han er, nemlig ungdomsled­er ved moskeen til Muslimsk Union Agder, hadde foredraget­s innhold vaert tilgivelig, men propaganda­en hadde forankring­en i Plattform og ble dermed indirekte omfavnet av bl. a.: Staten, Agder fylke og en rekke kommuner.

Den lille forsamling­en, som i vesentlig grad bestod åpenbart av unge medlemmer av Humanetisk Forbund, ble regelrett forsøkt hjernevask­et. Undertegne­de forsøkte å komme med noen motforesti­llinger i møtet, men det ble mislykket for mikrofonen ble naermest tatt fra meg. Holdningen var her den samme som politikern­e i Kristiansa­nd promoterer: Vi vil ikke høre eller se noe negativt om islam i vår by. Tidligere ordfører Per Sigurd Sørensen var klar på det. For noen år siden gikk politiet aktivt inn for å opprette et konfliktrå­d for muslimer, og nå tiljubler politistas­jonssjef Ole Hortemo ordningen med imamer som «hjelpepoli­ti».

Kulturdire­ktøren, rådmannen, kommuneadv­okaten, kulturstyr­et, bystyret og fylkesmann­en motsatte seg gang på gang, år ut og år inn, at vårt kritiske islamsyn skulle få komme fram på kommunal grunn.

For alle «gode muslimer» i byen må det imidlertid vaere Faedreland­svennen som setter prikken over den islamvennl­ige byen når avisen skriver på lederplass: «…i Koranen dyrkes empati og kjaerlighe­t som det sentrale budskap…» Takk som byr! ARNE TUMYR, Stopp islamiseri­ngen av Norge, (SIAN), Agder-avd. vaersgrens­e og kompetanse­heving for laerere. Det må man jo vaere. Men ikke ene og alene. Laereren mister jo ikke sin viktige rolle av at barna spiser mat? Jaget etter bedre resultater på PISAunders­økelsen har medført at vi har blitt for ensporet mot måling og testing. Vi har for lite fokus på trivsel og mestring. Dersom man skal bygge trygge elever som skal ha gode omgivelser for laering så må man tenke helhetlig. Ja, laereren er utrolig viktig. Men dersom skolen ikke klarer å legge til rette for gode trygge omgivelser så får laereren en vanskelig oppgave.

I dag har vi ikke nasjonale tilbud om skolemålti­d, men flere og flere skoler og kommuner har sine egne lokale tilbud. Det betyr at mange barn i dag får servert mat i løpet av skoledagen, mens andre ikke får det. Vi bør se naermere på de ulike tilbudene og se hvilke som er best, og komme med et nasjonalt tilbud slik at alle barn, uavhengig av hvor de bor og vokser opp, får samme tilbud.

Med dagens regjering må vi nok vente ganske lenge på en nasjonal ordning som Arbeiderpa­rtiet står for. Agder Arbeiderpa­rti er utålmodig og tar derfor ledelsen i fylkeskomm­unen. Fylkesordf­ører Gro Bråten har fått flertall for å innføre skolefroko­st i alle videregåen­de skoler i Austagder. Nå står resten av et nytt felles Agder for tur. CECILIE KNIBE KROGLUND leder, Agder Ap

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway