Fædrelandsvennen

Norbye slutter i Mhwirth

Administre­rende direktør Finn Amund Norbye (58) i Mhwirth har sagt opp og slutter til jul.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Snuoperasj­onen er gjort. Administre­rende direktør Finn Amund

Norbye har sagt opp sin stilling i boreteknol­ogiselskap­et Mhwirth og slutter til jul.

– Jeg ble satt til å gjøre en jobb, en snuoperasj­on. Nå er min del av oppgaven sluttført og tiden er riktig for at en ny leder tar selskapet videre, sier Finn Amund Norbye.

Boreteknol­ogiselskap­et MHWirths toppsjef har sagt opp. Han skal jobbe fram til jul, så forlater han kontoret på Dvergsnes.

– Det er fullt trykk til siste dag. Så skal jeg ha en pause, deretter får vi se hvor det baerer hen, sier Norbye til Faedreland­svennen.

NEDTUR-ADMINISTRA­TOR

Finn Amund Norbye kom til Mhwirth som viseadmini­strerende direktør 1. mai 2015 og ble administre­rende noen måneder senere. Da var nedturen i kjølvannet av oljeprisfa­llet satt inn, men få skjønte hvor hard den skulle bli.

På tampen av 2014 hadde Mhwirth 1590 ansatte på Sørlandet. Nå er det 570, en reduksjon på 64 prosent.

– Det sier noe om hva vi har vaert gjennom, på alle nivåer i organisasj­onen. Honnør til alle kolleger som har bidratt i denne vanskelige tiden. Det gode er at vi har klart å beholde nøkkelkomp­etansen, og at Mhwirth i dag framstår som et slankt selskap med kostnadsef­fektive produkter og tjenester tilpasset oljeselska­penes behov. Ikke minst derfor har vi fått de eneste to kontrakten­e på komplette borepakker som har blitt tildelt de siste fire årene, understrek­er Norbye (se faktaramme).

FORT, BILLIG OG GRØNT

Norbye utdyper hva snuoperasj­onen har bestått i.

– Enkelt uttrykt å søke seg mot teknologi som gjør at oljeselska­pene kan bore fortere, med reduserte driftskost­nader og mer miljøvennl­ig. Vi har flere utviklings­prosjekter i arbeid. At alle skjer i samarbeid med kunder, er nytt hos oss.

Han gleder seg over et marked i bedring.

– Det skjer mer i markedet nå og alle hos oss har mye å gjøre. Vi ser at det løsner med hensyn til salg av produkter og ny teknologi.

GÅR IKKE TOMHENDT

– Ifølge Mhwirths årsregnska­p for 2017 mottok du lønn og andre ytelser for 4,2 millioner kroner det året. Intet sies om fallskjerm­avtaler. Men du går neppe tomhendt?

– Ikke helt tomhendt, nei. Jeg har en normal avtale for denne type stillinger. Den gir meg tid til å se meg om etter nye muligheter.

– Ser du for deg en styrevervf­ramtid?

– Det er nok mindre trolig. – Mhwirth eies av Akastor ASA, hvor Kjell Inge Røkke la inn en del virksomhet­er som ikke helt passet inn i Aker Solutions i 2014. Akastor har solgt mange selskaper de siste årene. Skulle du gjerne ha hatt en ny eier på plass også?

– Jeg har jobbet med selskapet, ikke med eierspørsm­ålet, men har opplevd Akastor som en god og aktiv eier av Mhwirth, med vilje til å investere i selskapet og de ansatte. Vi har store selskaper som NOV og Schlumberg­er som konkurrent­er og må hele tiden vaere på hugget for å sikre at vi er konkurrans­edyktige og best på offshore boring og tilhørende teknologi, fastslår Finn Amund Norbye.

SKRYT FRA SJEFEN

På Mhwirths egen hjemmeside får Norbye skryt av styreleder Leif Borge for å ha ledet en vellykket snuoperasj­on etter oljeprisfa­llet.

– At han har bidratt sterkt til å styrke Mhwirths konkurrans­ekraft, framgår av tildelinge­n av de to eneste kontrakten­e på komplette borepakker i markedet de siste fire årene, uttaler Leif Borge.

Borge er en av Kjell Inge Røkkes betrodde menn. Han sier videre at Mhwirth-styret er svaert takknemlig for Finn Amund Norbyes innsats som administre­rende direktør.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? – Nå er min del av oppgaven sluttført og tiden er riktig for at en ny leder tar selskapet videre, sier Mhwirths administre­rende direktør Finn Amund Norbye. Bildet er tatt ved en annen anledning.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN – Nå er min del av oppgaven sluttført og tiden er riktig for at en ny leder tar selskapet videre, sier Mhwirths administre­rende direktør Finn Amund Norbye. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway