Fædrelandsvennen

Skatepark åpnet i ny drakt

- HAAKON DUELAND

Lørdag åpnet Vision Skatepark i ny drakt etter Blå Kors tok over driften fra de forrige eierne. Skatehalle­n har vaert under oppussing på dugnad i lengre tid.

– Helt avgjørende for oss for å få det til, forteller leder for skateparke­n, Andreas Widerøe.

Vision Skatepark har eksistert i 10 år. I fjor ble parken lagt ned, og dørene skulle stenges for godt. Da fikk Blå Kors en henvendels­e fra politiker Frank Salvesen om de ønsket å ta ansvar for videre drift.

– Det hadde vi veldig lyst til, forteller Andreas Widerøe, som er leder for skateparke­n.

HØYTIDELIG STEMNING

Widerøe anslår at det var rundt 300 personer innom nyåpningen lørdag ettermidda­g.

– Vi hadde korps som spilte opp og skapte høytidelig stemning, heftig skateaktiv­itet og hoppeslott. Ordfører Harald Furre klippet snora og holdt tale, forteller Widerøe.

– UTRIVELIG OG SKITTENT T

Da Blå Kors var på befaring og så naermere på bygget, så de fort at det trengtes en skikkelig oppussing, ifølge Widerøe.

– Det var mye som var slitt der. Utrivelig, skittent og faelt. Ikke et sted det fristet å vaere, forteller han.

Oppussings­arbeidet har i stor grad blitt utført på dugnad, og med ressurser gjennom deltakere og frivilligh­etssentral­en til Blå Kors. I tillegg forteller Widerøe om stor positivite­t fra naeringsli­vet, og at det blant annet har vaert et tømrerfirm­a inne og gjort arbeid.

– Vi har hatt en enorm dugnadsinn­sats. Det har vaert helt avgjørende for oss for å få det til, understrek­er Widerøe.

Skateparke­n har blant annet fått oppgradert det elektriske, og fått mer isolering og lys for å gjøre det mer trivelig. Ifølge Widerøe skal hallen tidligere ha vaert både mørk og kald.

I tillegg til en generell oppussing av parken, har det også kommet nye rom som åpner for andre aktivitete­r enn skating.

– Vi har satt opp nytt aktivitets­hus inne i hallen, med blant annet ny kafé og kjøkken, opplyser Widerøe.

– Det kommer også andre aktivitets­rom, spillrom, lounge og rom for videoredig­ering. Vi ønsker å ha et bredere tilbud for alle gutter og jenter fra alle kanter av samfunnet, men hovedfokus­et blir likevel på skating. Og alt skal foregå i trygge, gode og rusfrie omgivelser, fortsetter han.

SVAERT FORNØYDE BRUKERE

Fredrik Tangerud og Thomas Egenes har begge benyttet seg av skateparke­n siden den åpnet. De er svaert fornøyd med nyåpningen av parken og utsiktene videre.

– Det er sinnssykt stor forskjell på hvordan det var før. Det er så mye bedre nå, og det er ikke helt ferdig engang, sier Tangerud.

– Jeg tror det er viktig med en skikkelig arena. Det ser så mye mer seriøst ut, og det gjør terskelen litt lavere for å komme inn, sier Egenes.

Tangerud er selv ansvarlig for designet av parken. Han forteller om lange dager og netter for å få ting ferdig.

– Nå blir det en jobbepause, smiler han.

– Vi har mange planer, så det blir bare bedre og bedre. Folk er stolte og gira, så jeg gleder meg til å se reaksjonen­e når vi er helt ferdig, sier Tangerud.

Egenes mener parken kan sette en gnist i miljøet, og inspirere nye generasjon­er til å begynne å skate i et godt miljø. Selv har han en datter som var med på åpningen lørdag.

– Det er litt lettere når ungene kan bli med, ler han.

 ?? FOTO: JØRUND FØRELAND PEDERSEN ?? En av deltakerne tester de nye rampene i Vision Skatepark som ble offisielt åpnet igjen i helga.
FOTO: JØRUND FØRELAND PEDERSEN En av deltakerne tester de nye rampene i Vision Skatepark som ble offisielt åpnet igjen i helga.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway