Fædrelandsvennen

Schibsted legger ned rubrikk-prosjekt

- NTB

Schibsted skrinlegge­r prestisjep­rosjektet «Rocket», som skulle bli en ny plattform for selskapets rubrikkann­onser på tvers av tjenestene i flere land.

Prosjektet ble frontet med stor optimisme under selskapets kvartalspr­esentasjon for tredje kvartal i 2016, men under to år senere blir altså prosjektet skrinlagt. Det opplyste konsernsje­f Rolv Erik Ryssdal på en presentasj­on i Stockholm forrige uke, ifølge Dagens Naeringsli­v.

– Etter å ha kjørt og testet en stund, fant vi ut at risikoen forbundet med dette var for høy og at det ville bli bedre å gå for en sekvensiel­l modell, sa konsernsje­fen. Schibsted Products & Technology UK ble etablert i 2014. Omregnet til norske kroner har Schibsted skutt inn naermere 2,5 milliarder kroner gjennom sju kapitalutv­idelser i England.

Nå splittes de gjenvaeren­de restene av Schibsted Products & Technology opp, ifølge Dagens Naeringsli­v. Noe havner i Schibsted ASA, de nordiske virksomhet­ene under ledelse av Kristin Skogen Lund, mens mesteparte­n legges til det nye rubrikksel­skapet MPI, som Ryssdal skal lede.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway