Fædrelandsvennen

Duo sikret ny Vindbjart-seier

- STIAN BØE for Vindbjart FK VIDAR LORENTZEN for ØIF Arendal

Mål fra Børge Engesland og innbytter Øyvind Løkkebø Gausdal i lørdagens kamp mot Staal ga tre nye poeng i kampen om opprykk.

Høsten er kommet, fotballses­ongen naermer seg slutten og Vindbjart fosser videre i kampen om seriemeste­rskap og opprykk fra 3. divisjon. Lørdag ble det en solid seier 2-0 mot Staal.

Med et tidlig ledermål så seieren ganske komfortabe­l ut hele kampen. Våre største rivaler i kampen om tittelen spilte etter oss, og selv om det så positivt ut da telefonene ble sjekket for oppdaterin­ger fra Kristiansa­nd og Donn-sola dro rogalendin­gene til slutt i land tre poeng, og tok tilbake serieledel­sen, ett poeng foran oss. Etter søndagens storseier mot Egersund 2, ligger Ørn Horten på tredjeplas­s, to poeng bak oss på tabellen.

Børge og gaus

Med en god vind som skiftet både retning og kraft ble det en litt uryddig start på kampen, men et av innleggene fra Berry var presist og Børge Engesland stupte inn 1-0 etter seks minutter. Resten av omgangen hadde vi et klart overtak, men Staal forsvarte seg bra og med fysikken sin stanget og blokkerte de det meste vi angrep med. Fremover kom de bare med et par halvsjanse­r, og Johnny Kristianse­n Borden trengte ikke å stoppe noen baller.

Markus Nyhus fikk et par muligheter til å øke ledelsen etter pause, men en utrusende keeper og en for spiss vinkel da han rykket seg løs fra forsvaret, stoppet skåring. Etter en drøy time kom hans spisskolle­ga Øyvind Løkkebø Gausdal inn og dyttet Markus ut på kanten.

Vi vet hva Gaus er god for, og det tok bare fire minutter før han var på plass foran mål da Simen Aanonsen elegant tok ned et innlegg som egentlig så fortapt ut. En liten dragning, og pasning inn til Gaus, og 2-0 og litt bedre følelse etter at gjestene hadde hatt sine største sjanser i kampen noe tidligere.

start 2 neste

Ungguttene Stian Aabel og Martin Gardiner kom også innpå, men ingen av lagene kom egentlig til store sjanser før Gaus kom seg rundt på kanten og la ut til Magnus Langerud. Keeper kom seg raskt nok ned og reddet, og dommeren blåste av like etter.

Tre poeng, seier, og elleve seire på tolv kamper siden vi tapte 2-3 hjemme mot Start 2 på siste kampen på kunstgress­banen. Nettopp Start 2 er motstander neste gang i det som blir vår første kamp på Sør Arena. Mandag 8. oktober, klokka 19, enkel reisevei for alle venndøler, ingen enkel motstander, derfor trengs støtte fra tribunen. Møt opp! arendal

I en morsom kamp sto Josip Vidovic for 11 mål, mens Sondre Paulsen scoret ti ganger. De ble dermed tungen på vektskålen i sesongens tredje strake seier for ØIF.

– God stemning i dag og en god kamp av oss, men vi burde drept den tidligere. Halden hang lenge med, sier Josip Vidovic, som ikke uventet ble kåret til ØIFS bestemann.

ØIF topper nå eliteserie­n med sju poeng av åtte mulige på sine fire første kamper. Elverum, som har spilt en kamp mindre, ligger ett poeng bak.

ØIF og Halden fulgte hverandre i innledning­en, men med vertene et lite hakk foran, i en fartsfylt åpning på kampen, der det sto 4-3 etter fem minutter.

Halden klarte å bite seg fast i ryggen på ØIF, og da det sto 17,37, hadde østfolding­ene utlignet og tavla viste 10-10. Da var det ØIFS tur til å ta time out.

Sondre Paulsen sendte ØIF foran med 15-14 foran det siste angrepet til Halden for omgangen. ØIF laget et frispark i siste sekund, men frikastet fra Halden ble stoppen av ØIFmuren. ØIF kunne puste lettet ut og gå til pause med 15-14-ledelse.

Etter 35 minutter sto det 18-17. Nervene sto fortsatt på høykant for alle Øif-hjertene, både i og utenfor Sør Amfi.

Med fem minutter igjen å spille var det blitt 30-28, og fortsatt helt uvisst rundt kamputfall­et.

På tampen hadde ØIF fått de marginene de trengte for å kunne ri i land to nye poeng i den spennende og fartsfylte kampen, som både inneholdt grove feil fra begge lag, men også scoringer for minneboka. Det sto blant andre André Bergsholm Kristensen for med sin første fulltreffe­r i ØIF.

?? FOTO: STIAN BØE ?? Øyvind Løkkebø Gausdal (t.v.) og Børge Engesland scoret Vindbjarts mål i 2-0-seieren over Staal på Moseidmoen lørdag.