Fædrelandsvennen

Disse fire kan sende Start ned

Start er under streken igjen. Med seks seriekampe­r ig jen er det bare fire poeng som skiller Start på direkte nedrykk og Bodø/glimt fire plasser lenger oppe. Mellom de ligger Strømsgods­et, Lillestrøm og Stabaek. Fem lag kjemper om tre trygge plasser. Vi h

-

Sportsjour­nalist i Avisa Nordland Freddy Toresen har fulgt Glimt tett de siste årene, og han er ikke saerlig optimistis­k på lagets vegne.

– Jeg klarer ikke å vaere optimistis­k etter den uka som har vaert med to tap mot Start, og tapet i Haugesund, sier Toresen som trekker fram dyster statistikk.

– Poenget er følgende: Glimt har spilt 24 kamper. 14 av de kampene har de laget null eller ett mål. De scorer for lite mål. Opseth har scoret ni, men ellers er det for dårlig. Ta Moberg som eksempel. I fjor scoret han åtte, i år har han ingen. Det scores for lite fra midtbanesp­illerne og kantene. Alle de fjorten kampene har vaert ganske jevnspilt, så det står ikke på banespille­t. Det står på sluttprodu­ktet, slår Toresen fast.

I innspurten møter Glimt både Stabaek og LSK, men Toresen vil ha seier allerede mot Molde.

– Glimt har vist seg bedre mot lagene høyt oppe på tabellen enn de rundt seg. Nå bør de gå ut og prøve på tre poeng mot Molde og Ranheim. Kampene mot Stabaek og LSK blir tøffe, og plutselig så må man til Lerkendal og vinne, som i 2016, og det gikk jo ikke, fortsetter Toresen som tror Strømsgods­et og Start holder seg.

Jeg klarer ikke å vaere optimistis­k etter den uka som har vaert med to tap mot Start. FREDDY TORESEN,

sportsjour­nalist i Avisa Nordland

●●Bodø/glimts gjenvaeren­de program:

Molde (h), Ranheim (b), Stabaek (h), Lillestrøm (b), Vålerenga (h), Rosenborg (b)

Sportsjour­nalist i Drammens

Tidende Ola Niemann er optimistis­k etter Strømsgods­et sine seire borte mot Haugesund og Sarpsborg 08 den siste uka.

– Vi slo fast at det var krisestemn­ing etter tapet mot Molde forrige helg, og etter det har det kommet to seiere. De er ikke friskmeldt ennå, men de to seirene betyr utrolig mye for den gruppa, sier Niemann.

Før sesongen ble Strømsgods­et nevnt som en mulig tittelutfo­rdrer. Nå tror Niemann at det har vaert en holdningse­ndring i klubben.

– Det ser ut som de har forstått hvilken situasjon de er i. Det kan muligens ha vaert vanskelig å innse at de er et bunnlag, tror DT-

Vi slo fast krisestem-ning etter tapet mot Molde for en uke siden, og etter det har det kommet to seiere.

journalist­en.

Når det kommer til nedrykksst­riden synes Niemann det er vanskelig å spå.

– Det blir jo synsing, men Sandefjord rykker i hvert fall ned, og så tror jeg Stabaek rykker ned, med Start på kvalik. Og så er Bodø/glimt og Lillestrøm like foran. Jeg tror ikke Glimt skal føle seg sikre enda, kommer Niemann fram til etter å ha finregnet. ●●Strømsgods­ets gjenvaeren­de program: Haugesund (h), Sandefjord (b), Vålerenga (h), Brann (b), Lillestrøm (h), Stabaek (b) Sportsjour­nalist i Romerikes Blad Morten Svesengen mener den siste uka har gjort framtida lysere for Lillestrøm.

– De har gitt seg selv et litt annet utgangspun­kt nå etter tre seire på en uke. Uten de resultaten­e ville det sett mye tyngre ut, sier Svesengen som tror Lillestrøm kan dra nytte av erfaringen de har med nedrykksst­rid.

– Den vinnerkult­uren som fantes på Åråsen er ikke der lenger, men nå har laget vaert så mange år i nedrykksst­riden at det har vokst fram en overlevels­eskultur. Man vinner når man har kniven på strupen, forklarer Svesengen.

Den mangeårige journalist­en tror i likhet med Toresen og Niemann at Glimt får det tøft, men Svesengen tror Start er laget som må belage seg på å spille i Obos-ligaen i 2019.

– Før forrige runde prøvde jeg å tippe litt resultat, og da havna Start under streken. De har det vanskeligs­te kampprogra­mmet. Jeg tror kampen mot Rosenborg blir en nøkkelkamp for Start. Foran de tror jeg Glimt tar kvalikplas­sen, og så tror jeg Stabaek, Godset og Lillestrøm havner på 32–33 poeng til slutt, avslutter Romerikes Blads sportsjour­nalist.

●●Lillestrøm­s gjenvaeren­de program: Brann (b), Rosenborg (h), Ranheim (b), Bodø/glimt (h), Strømsgods­et (b), KBK (h)

André Strømnes er en av dem som følger Stabaek tettest. Budstikka-journalist­en frykter at tapet mot Lillestrøm var et skritt tilbake.

– Jeg synes at ting så veldig lyst ut før kampen mot LSK, med Henning Berg som har kommet inn og strammet opp det defensive, og så har man hatt noen feilskjaer, men ikke mer enn hva man kan forvente. Men så leder man 1–2 mot LSK og taper 3–2 helt på tampen, og det er jo ikke akkurat noe styrketegn, og kanskje et steg tilbake, sier Strømnes som må presisere at han ikke var på stadion grunnet ferie.

I innspurten tror Strømnes at Stabaek holder seg, og mannen som skal skyte Stabaek til fornyet kontrakt er kanskje Eliteserie­ns heteste spiss for øyeblikket.

– Sandefjord er nok fortapt, men jeg tror Stabaek klarer seg. Jeg tror de har de nødvendige kvaliteten­e som trengs, og så har de kanskje Eliteserie­ns beste spiss for øyeblikket, Franck Boli. Han blir en joker, sier Strømnes som tror Start må ta den tunge turen ned.

– Da står det mellom Start, Lillestrøm og Bodø/glimt, og der er det veldig åpent. Akkurat nå har jeg nok Start på direkte nedrykk, men det er som sagt helt åpent, avslutter Budstikka-journalist­en.

●●Gjenvaeren­de program: Vålerenga (h), Brann (h), Bodø/glimt (b), KBK (h), Odd (B), Strømsgods­et (h).

Så mange år i nedrykksst­riden at det har vokst fram en overlevels­eskultur. MORTEN SVESENGEN,

sportsjour­nalist i Romerikes Blad

Stabaek har de nødvendige kvaliteten­e som trengs for å klare seg. ANDRÉ STRØMNES,

journalist i Budstikka

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway