Fædrelandsvennen

Aktuell for Em-troppen

I Nora Mørks skadefrava­er åpner landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n for å ta ut Linn Jørum Sulland (34) i Em-troppen – selv om han tidligere har brukt alderen mot henne.

- Linn Jørum Sulland

– Hun er ikke uaktuell. Ingen spillere som signaliser­er at de ønsker å spille på landslaget, er i utgangspun­ktet uaktuelle, sier landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n til NTB om Sulland.

Men Sulland har lenge signaliser­t at hun ønsker å spille på landslaget, uten at dét har hjulpet henne i uttaket. Det har heller ikke hjulpet å pøse inn mål for Vipers både i hjemlig spill og europacup. Sist sesong ble hun suveren toppscorer i Vipers med 236 mål inkludert 78 mål i Ehf-cupen – noe ingen andre i Europa kunne matche.

stusset på kriteriet

I uttaket til Em-kvalifiser­ingskamper mot Sveits og Ukraina i vår, forklarte Hergeirsso­n dette om hvorfor han utelot henne:

– Vi prioritere­r de unge spillerne nå, og bruker anledninge­n til å spille dem inn i våre systemer og tankegang. Nå har vi for eksempel tatt inn Moa (Høgdahl) som er i stor utvikling og har et godt skudd, sa landslagss­jefen.

Som slett ikke møtte forståelse hos Sulland selv.

– Han er ganske tydelig på at jeg er for gammel. Det synes jeg ikke noe om. Hadde han sagt at jeg ikke var god nok, hadde det vaert helt fair. Men når han sier at jeg er for gammel synes jeg det er feil kriterium å ta ut et landslag på, uttalte Sulland i mai.

er lysten på em-spill

Nora Mørk var allerede på dét tidspunkte­t korsbåndsk­adet, men i helga kom nyheten om at stjernespi­lleren har fått en ny kneskade som utelukker henne helt fra Em-sluttspill­et i desember. Det har satt ny fart i spekulasjo­nene rundt storskytte­ren på Vipers. Sulland pådro seg en langtidssk­ade like i forkant av Rio-lekene i 2016.

– Vi har i den senere tid valgt å jobbe med spillere også med tanke på fremtiden. Det betyr ikke at en spiller som Linn ikke kan vaere en del av en framtid med litt kortere perspektiv, sier Hergeirsso­n.

– Jeg vet ikke hva jeg synes om signalene. Det får komme som kommer. Jeg prøver bare å gjøre det best mulig for Vipers, sier Sulland til Faedreland­svennen.

– Men har du lyst til å vaere med til EM?

– Ja, så lenge jeg holder på med dette hundre prosent vil jeg ikke takke nei til det. Nå er jeg også ganske sikker på at både kneet og kroppen tåler det, sier høyrebacke­n.

– Må Med i vurderinge­n

– Åpner det seg en mulighet for deg nå som Mørk helt sikkert ikke blir med?

– Nora har allerede vaert ute lenge, uten at jeg har fått sjansen av den grunn. Men jeg føler at jeg har vaert bra nok til å fortjene en sjanse, sier Vipers-stjernen.

Bent Svele, håndballek­spert i TV2, er blant dem som har stusset over at Sulland ikke har fått forsøke seg på landslaget siden hun ble skadet i juni 2016.

– Hun må med i vurderinge­n når Mørk er ute, og så vil Champions Leageue-høsten gi svar på om hun fortjener sjansen. Hvis hun leverer som forventet synes jeg hun må vaere sterkt med i vurderinge­n til mesteskape­t, sier Svele.

– Vi må se litt på hva vi har (av spillere) og hva vi trenger. Det er flere enn Linn der hjemme som kan melde seg på. Skuddarmen til Linn Sulland er en av de beste. Det er det ingen tvil om, sier Hergeirsso­n.

Vipers-spillerne Katrine Lunde, Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade spilte da Norge vant Golden League-turneringe­n i Danmark sist uke.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK OLASTUEN ?? Linn Jørum Sulland er Vipers’ toppscorer så langt i sesongen med 27 mål på fire seriekampe­r. Nå åpner landslagss­jefen for å ta henne med i troppen til Frankrike-em i desember.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN Linn Jørum Sulland er Vipers’ toppscorer så langt i sesongen med 27 mål på fire seriekampe­r. Nå åpner landslagss­jefen for å ta henne med i troppen til Frankrike-em i desember.
 ?? FOTO: ONSØIEN, OLE GUNNAR ?? – Det er flere enn Linn der hjemme som kan melde seg på. Skuddarmen til Linn Sulland er en av de beste. Det er det ingen tvil om, sier landslagst­rener Thorir . Hergeirsso­n.
FOTO: ONSØIEN, OLE GUNNAR – Det er flere enn Linn der hjemme som kan melde seg på. Skuddarmen til Linn Sulland er en av de beste. Det er det ingen tvil om, sier landslagst­rener Thorir . Hergeirsso­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway