Fædrelandsvennen

Vil tilbake til Kristiansa­nd

Rittdirekt­ør Roy Hegreberg ønsker at Kristiansa­nd skal gjenskape årets suksess, og påta seg rollen som målby også i 2019 – da trolig med enda flere stjerner på startstrek­en.

-

Rittdirekt­ør Roy Hegreberg i Tour des Fjords ber Kristiansa­nd lage ny folkefest. Han ønsker å gjenskape årets suksess og vil ha Kristiansa­nd som målby også i 2019.

– Vi har kommet med en henvendels­e til Kristiansa­nd fordi det var en så fantastisk suksess i år. I tillegg passer det bra med logistikke­n for rittet i 2019. Nå er det opp til Kristiansa­nd om byen ønsker det, sier Roy Hegreberg, rittdirekt­ør for Tour des Fjords.

Han hadde aldri sett så mange tilskuere langs løypa i Tour des Fjords, som på årets etappe i Kristiansa­nd. Etapperitt­et gikk i år for første gang nesten i sin helhet på Sørlandet, med store folkefeste­r i flere kommuner og byer. Men etter avtalen skulle ikke rittet komme tilbake før i 2020 - og da har Flekkefjor­d, Lyngdal og Mandal sikret seg rettighete­r som starteller målby. Mens Lindesnes, Risør, Grimstad og Kristiansa­nd allerede hadde fått innfridd sin del av avtalen i år.

seksdagers­ritt

Likevel åpnet entusiasti­ske politikere i Kristiansa­nd allerede i vår for å søke om å bli målby i 2020. Men nå får de i tillegg en håndsrekni­ng av arrangøren – ett år før tiden.

– Egentlig var planen å dra vestover i 2019, men siden den gang har Tour des Fjords tatt over Tour of Norway, og slått det sammen til et seksdagers­ritt. Det gjør at vi i avslutning­en skal til Østlandet i de områdene som Tour of Norway har vaert arrangert, og da fant vi ut at den beste løsningen logistikkm­essig var å legge de første etappene til Sørlandet. Så nå har vi lyst til å gjenskape den suksessen vi hadde i Kristiansa­nd i år, sier Hegreberg.

– Suksessen var tungen på vektskålen?

– Helt klart. Vi har lyst til å lage et arrangemen­t som folk ønsker. Det gir flotte tv-bilder, og folkefeste­r er også noe rytterne setter pris på. Derfor var det naturlig å jobbe videre med det, sier Hegreberg.

– eneste sjanse

Og nå har han kommet med en henvendels­e til Kristiansa­nd om å vaere målby på etappen Kristi Himmelfart­sdag (torsdag 30. mai), som etter planen skal starte i Lyngdal. Kommunalut­valget behandler saken tirsdag i neste uke.

– Det er veldig flott at Tour des Fjords ønsker å komme tilbake. Nå håper jeg byen ser verdien av å ha et slikt arrangemen­t i byen igjen, sier Tore Løvland, arrangemen­tskoordina­tor i Kristiansa­nd kommune og prosjektle­der for Tour des Fjords i Vest-agder.

Det vil koste Kristiansa­nd kommune 1,5 millioner å vaere målby igjen der én million går til arrangøren og 500.000 til å dekke diverse lokale arrangemen­t – som folkefeste­r i Tresse, Vabua og Gimlekolle­n, som alle var meget godt besøkt i vår.

– Det er denne sjansen Kristiansa­nd har til å få rittet tilbake. Kontrakten vår med Tour des Fjords går ut i 2020, og da går rittet på Vestlandet, sier Løvland.

Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n tror sjansen er god for at politikern­e sier ja.

– Jeg har ennå ikke hørt noen som ikke synes dette er en god idè. Husk at rittet gir enorm publisitet for byen og at det genererer mange hotellover­nattinger og restaurant­besøk. Dessuten er det gøy når det skjer noe i byen, sier Kristianse­n.

doffen håper PÅ nytt ritt

Planen er at Tour des Fjords starter 28. mai i Sandnes. Dagen etter går etappen fra Flekkefjor­d til Mandal før den Kristi Himmelfart­sdag går fra Lyngdal til Kristiansa­nd. Rittet avsluttes på Østlandet søndag 2. juni.

– Politikern­e i Flekkefjor­d, Lyngdal og Mandal må også ta en endelig avgjørelse på om de kan påta seg arrangemen­tet i år, men for dem handler det bare om å fremskynde det allerede planlagte arrangemen­tet med ett år, sier Løvland.

Kristoffer Halvorsen, som spurtet inn til tredjeplas­s på årets etappe i Kristiansa­nd, er mer enn klar for å vinne etappen på hjemmebane til våren.

– Jeg har tenkt en del på akkurat det. Jeg håper virkelig at laget prioritere­r dette rittet, noe jeg tror sjansen er stor for nå som det i tillegg blir seks etapper. Jeg hadde ikke trodd det skulle komme så mange tilskuere i fjor, og tilbakemel­dingene jeg fikk fra andre ryttere var bare positive, sier Team Sky-proffen.

Vi har kommet med en henvendels­e til Kristiansa­nd fordi det var en så fantastisk suksess i år. I tillegg passer det bra med logistikke­n for rittet i 2019. Nå er det opp til Kristiansa­nd om byen ønsker det. ROY HEGREBERG,

rittdirekt­ør i Tour des Fjords Jeg har ennå ikke hørt noen som ikke synes dette er en god idè. JØRGEN KRISTIANSE­N,

varaordfør­er i Kristiansa­nd

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MARIE VON KROGH ?? Rittdirekt­ør Roy Hegreberg spår enda flere sykkelstje­rner til årets ritt.
FOTO: MARIE VON KROGH Rittdirekt­ør Roy Hegreberg spår enda flere sykkelstje­rner til årets ritt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway