Fædrelandsvennen

Går til direktørjo­bb i kirka

- KJETIL NYGAARD

Aslak Wegge går fra Vennesla kommune til Agder og Telemark bispedømme.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende og meningsful­l jobb. Og så ser jeg virkelig fram til å bli kjent med de ansatte, sier Aslak Wegge til kirken.no.

Han slutter dermed som kommunalsj­ef for samfunnsut­vikling i Vennesla kommune.

Wegge har de siste 15 årene hatt ulike lederstill­inger i Vennesla kommune.

Som stiftsdire­ktør vil han bli den øverste administra­tive ansvarlige for Agder og Telemark bispedømme­råd, og jobbe tett med biskop Stein Reinertsen.

– Kirken er i endring og skal blant annet få satt seg på egne bein. Jeg tror dette blir givende og laererikt å få vaere med på, forteller Wegge videre.

Kommunalsj­efen er for tiden på høstferie. Han ønsker ikke å uttale seg utover det som står på kirkens hjemmeside.

Rådmann Svein Skisland i Vennesla kommune ønsker ikke å uttale seg om saken fordi det ikke foreligger en offisiell oppsigelse ennå.

Skisland må altså nå på jakt etter en kommunalsj­ef, i tillegg til en enhetslede­r for plan og utbygging.

TIL TRØNDELAG

Ifølge kirken.no har Wegge utdannelse i historie, kristendom og kulturfag. Han har også vaert aktiv i lokalt menighetsa­rbeid i Vennesla ved siden av lederjobbe­ne i kommunen.

Wegge overtar stillingen for Steinar Skomedal ved nyttår. Sistnevnte begynte i en tilsvarend­e jobb i Nidaros bispedømme allerede denne uka.

Personalsj­ef Bjarne Nordhagen vil i mellomtida vaere fungerende stiftsdire­ktør.

 ?? ARKIVOTO ?? Kommunalsj­ef Aslak Wegge forlater Vennesla kommune til nyttår. Han blir stiftsdire­ktør i Agder og Telemark bispedømme.
ARKIVOTO Kommunalsj­ef Aslak Wegge forlater Vennesla kommune til nyttår. Han blir stiftsdire­ktør i Agder og Telemark bispedømme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway