Fædrelandsvennen

– Sjansen øker for bedre ryttere

-

Rittdirekt­ør Roy Hegreberg spår enda flere topprytter­e i 2019-utgaven av Tour des Fjords.

– Slik det ser ut i rittkalend­eren får vi en enda bedre posisjon. Det er faerre løp som kolliderer med rittet i 2019, sier Hegreberg.

Han sikter blant annet til California Rundt, som i vår avsluttet 19. mai – bare tre dager før Tour des Fjords. Men neste år er det ni dager mellom. Det åpner for blant andre Alexander Kristoff som allerede har meldt sin ankomst til Hammer Stavanger, tre dager før Tour des Fjords starter i Sandnes.

– Når man ser alle stjernene som deltok i California i år, er det plutselig veldig mange ryttere som kan bli aktuelle. Det er også en styrke med seks etapper, og at rittet får rykte på seg som et solid etapperitt når rytterne først skal reise helt til Norge, sier Hegreberg.

Det taler også til rittets fordel at Tour de France, Sveits rundt og Dauphine Libere alle arrangeres én uke senere til sommeren.

– Nå kommer vi på et fint tidspunkt i forkant av det, sier Hegreberg.

Men som i år kolliderer etapperitt­et med Giro d’italia.

– Vi kommer ikke utenom det. Samtidig opplever vi at andre løp, som tidligere var større enn oss, nå har endret dato for ikke å kollidere. Det viser at vi har tatt store steg ved det vi fikk til i år, sier Hegreberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway