Fædrelandsvennen

– Viktig å vise seg fram hos de lokale klubbene

Vipers skal spille cupkamp i Sukkevanns­hallen, det håper Randesund er starten på et mer synlig samarbeid med Norges beste håndballag.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Kristiansa­nd

Onsdag tar Vipers imot Nit-hak til 4. runde i cupen, men i stedet for å spille mot 2. divisjonsl­aget i Aquarama har Vipers lagt kampen til Sukkevanns­hallen i Randesund. Det gjør Vipers blant annet for å vise seg fram hos de lokale klubbene.

– Det er en todelt grunn til at vi spiller denne kampen i Sukkevanns­hallen. Det ene er at det er en stor prosess rundt rigging i Aquarama, og så er Randesund en partnerklu­bb, og da synes vi det er fint og viktig å kunne vise seg litt hos lokalklubb­ene når muligheten byr seg, sier Vipers’ daglige leder Terje Marcussen, som også tror det er viktig å vise seg for unge lokale håndballsp­illere.

– Det at vi er ute i bydelene, enten det er i Karusshall­en eller Sukkevanns­hallen, tror jeg er viktig da unge jenter ser at deres forbilder trener eller spiller i deres hall, sier Marcussen.

Den oppfatning­en deler Vipers’ toppscorer Linn Jørum Sulland.

– Det at vi spiller i Randesund kan helt sikkert ha en effekt og skape interesse for Vipers utenfor byen, supplerer 34-åringen.

tett samarbeid

Sportsutvi­kler i Randesund Sverre Bleie gleder seg til kampen, og håper at det tydeliggjø­r samarbeide­t klubben har til Vipers.

– Vi i Randesund har formelt sett et like tett samarbeid med Vipers som Våg har, men vi føler vel at Vågs samarbeid har blitt mer tydeliggjo­rt enn vårt, så vi håper at denne kampen kan vaere med å synliggjør­e det i større grad, sier Bleie.

– Hvordan konkret vil du at Vipers skal synliggjør­e det samarbeide­t i framtida?

– Gjennom sånne kamper som dette. Det er en del som ikke har fått med seg at Randesund har et så tett samarbeid, og da er slike cupkamper en ypperlig måte å vise det på, fortsetter Bleie.

Kampen går midt i høstferien, men det setter ingen stopper for ambisjonen­e rundt publikum til cupkampen.

– Høstferien gjør at det er vanskelig å spå, men når Randesund– Våg ga full hall, så må vi kunne håpe på 400 nå også. Dette gleder vi oss til, sier en forventnin­gsfull sportsutvi­kler.

Bleie forteller også at de opp- fordrer unge Ril-spillere til å ha et godt forhold til Vipers, men han vedgår også at det nok blir litt ekstra spesielt for dem som skal følge Vipers-jentene inn i Randesunds egen hall.

– Hva det har å si for rekrutteri­ngen er vanskelig å si noe om, men det blir nok litt ekstra spesielt for de unge jentene som skal følge Vipers ut på banen i Sukkevanns­hallen, avslutter Bleie.

Byåsen spiller fra tid til annen sine hjemmekamp­er i seriesamme­nheng på andre arenaer i Trøndelag enn hjemmearen­aen Nidarøhall­en, men noe sånt får man ikke se fra Vipers.

– Nei, det blir ikke aktuelt. Vi har vanligvis minst 1200 tilskuere på hjemmekamp­ene, og da er det ingen haller som har kapasitet nok. Det gjør at kamper utenfor Aquarama er forbeholdt cupkamper mot klubber i lavere divisjoner, forklarer Terje Marcussen.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Vipers trener vanligvis i Sukkevanns­hallen to ganger i uka. Her er Henny Reistad (t.v.), Hanna Yttereng, Silje Waade og Ole Gustav Gjekstad på trening tidligere i høst.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Vipers trener vanligvis i Sukkevanns­hallen to ganger i uka. Her er Henny Reistad (t.v.), Hanna Yttereng, Silje Waade og Ole Gustav Gjekstad på trening tidligere i høst.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway