Fædrelandsvennen

Venstre bekjemper barnefatti­gdom

-

Norge og Kristiansa­nd skal vaere godt å vokse opp i for alle barn. For Venstre er kampen mot barnefatti­gdom en av de viktigste liberale kampene for framtida.

vokse opp i fattigdom gir barn faerre muligheter i livet, og gjør det vanskelige­re å delta i fritidsakt­iviteter, få venner i naermiljøe­t og å skaffe seg en god utdannelse.

Fattigdom oppleves ekstra tungt når «alle» rundt deg har god råd. I et land der mange har høye inntekter, blir det også vanskelige­re for de med dårlig råd å ta del i fellesskap­ene som er så viktige for oss alle.

Venstre tar barnefatti­gdom på alvor både nasjonalt og lokalt. I regjering foreslår vi derfor i statsbudsj­ettet for 2019 en forsterket satsning mot barnefatti­gdom på til sammen 181 millioner kroner. Det betyr at vi nå vil bruke i underkant av 900 millioner kroner på målrettet bekjempels­e av barnefatti­gdom.

Regjeringe­n trapper opp innsatsen på barnehage, trygg bolig, trygge og gode bomiljøer, ferieog fritidsakt­iviteter og tettere oppfølging av barn som risikerer å falle ut av skolen. Lokalt har vi stått i bresjen for tiltak som gratis kjernetid i barnehagen, inntektsdi­fferensier­te priser i SFO, øremerkede plasser i Kulturskol­en for barn fra lavinntekt­sfamilier og mer til.

Regjeringe­n foreslår at ordningen med gratis kjernetid i barnehage blir utvidet til å gjelde også toåringer fra 1. august 2019. Dette vil bidra til økt barnehageb­ruk for familier med lav inntekt, og bedre integrerin­gen og språkoppla­eringen blant minoritets­språklige barn.

Bostøtte skal hjelpe husstander med lave inntekter og høye boutgifter til å kunne bo trygt og godt. Bostøtten for barnefamil­ier og andre store husstander

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway