Fædrelandsvennen

Sjekkliste for samarbeid

-

De som mener KRF bør gå inn i Solberg-regjeringe­n, bør krysse av på denne sjekkliste­n:

●●Er det naturlig at KRF går i regjering med et parti som ikke har noe om kirke eller kristne verdier i utkastet til nytt partiprogr­am, slik tilfellet er med Høyre? Er det naturlig at KRF går i regjering med et parti som har programfes­tet aktiv dødshjelp, slik Frp har gjort? Tyder det på at det blir et godt samarbeid med et parti der fremståend­e tillitsval­gte bruker karakteris­tikker som «Judas» og «imamsleike­r» om Krfs partileder, slik flere Frp-politikere har gjort?

Hvor sannsynlig er det at de eventuelle gjennomsla­g KRF måt- te få i en regjerings­erklaering med Solberg-regjeringe­n blir respektert med tanke på at punktet i avtalen fra 2013 om at hovedlinje­ne i norsk alkoholpol­itikk ble «oppfylt» med tidenes frislepp i den samme politikken?

Hvor sannsynlig er det at KRFUS vedtak om nei til abort får gjennomsla­g i et samarbeid der FPU har vedtatt å innføre fri abort til uke 24 i svangerska­pet? Hvem gir den mest presise beskrivels­e av situasjone­n, de to nestledern­e som snakker lyrisk og emosjonelt om «alt» KRF har oppnådd i samarbeid med Solberg-regjeringe­n, eller partileder­en, som beskriver resultaten­e som å holde igjen på en negativ utvikling; at det man har oppnådd er at resultaten­e ikke ble fullt så ille som de ellers ville blitt? NILS-PETTER ENSTAD Forfatter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway