Fædrelandsvennen

Venom overrasker

- CATHRINE SORDAL

ACTION/SCI-FI/SKREKK «Venom» USA 2018

Regi: Ruben Fleischer

Manus: Todd Mcfarlane, David Michelinie, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg

Skuespille­re: Tom Hardy, Michelle Williams, Jenny Slate, Woody Harrelson, Riz Ahmed

Aldersgren­se: 12 år

Tom Hardys og Sony Pictures’ versjon av antihelten Venom vil overraske Marvelfans, for den bryter ut av Marvel-universet slik vi kjenner det.

●●Venom står nemlig i sentrum uten Spider-man. Opprinneli­g var Venoms første vert Spiderman, og etter hvert hans erkefiende. Jeg synes Venom fungerer fint på egenhånd, og Spider-man døde jo faktisk i «Avengers: Infinity War» for ikke så lenge siden og vi vet ikke hva som skjer der i fremtiden.

Så nullstill det du vet om karakteren fra før og ta inn filmen som en ny historie, hvor det handler om gravejourn­alisten Eddie Brock (Tom Hardy) som er på sporet av en kjempesak om en lyssky organisasj­on ledet av Carlton Drake (Riot). I sin iver blir Eddie ved et uhell infisert av en symbiote (utenomjord­isk livsform). Han viser seg imidlertid å vaere den perfekte verten for antihelten-skurken – men også ganske-snille-venom.

Filmen er litt treg i starten, men tar seg opp etter hvert. Tom Hardy er perfekt i rollen og Venom er en kul karakter. Det er en time og 52 minutter med ukompliser­t, actionfylt underholdn­ing, ispedd herlig sort humor, som faktisk etterlot meg med ønsket om en oppfølger. Spesielt etter teaserklip­pet som vises midt i rulletekst­en med Woody Harrelson i rollen som Kletus Casady (Carnage).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway