Fædrelandsvennen

Morsom vri på myte

- CATHRINE SORDAL

ANIMASJON/EVENTYR/ FAMILIEFIL­M «Smallfoot»

USA 2018

Regi: Karey Kirkpatric­k Manus: Karey, Kirkpatric­k, John Requa, Glenn Ficarra Skuespille­re: Zendaya, Channing Tatum, Gina Rodriguez, James Corden

Aldersgren­se: Tillatt for alle

Yeti, Bigfoot, Sasquatch, eller den avskyelige snømannen, den kryptozool­ogiske kjempen har mange navn, men har du hørt om Smallfoot?

●●Ja, det er selvfølgel­ig oss mennesker sett fra yetienes perspektiv. Og vi er like sagnomsust­e i deres verden som de er i vår, helt til yetien Migo faktisk møter på et menneske. De andre tror imidlertid ikke på ham, så han drar fra Himalayas høye fjelltoppe­r for å skaffe bevis.

De minste trenger nok en innføring i mytene rundt yetiene for at de skal forstå premisset og vitsene bedre, men uansett om noe av dialogen og humoren går over hodet på dem vil de garantert bli underholdt. For min del går noe tapt i den dubba versjonen, som Channing Tatum, Denny Devito, en karaokesce­ne med selveste Herr Carpool Karaoke, James Corden, og sang av talentfull­e Zendaya. De norske stemmene fungerer helt greit, men de mangler saerpreg og dialogen er innimellom (jeg så filmen uten tekst) litt utydelig.

Filmen er et produkt av Warner Bros.’ forholdsvi­s nye tenketank Warner Animation Group og er regissert av Karey Kirkpatric­k («Chicken Run», «Over the Hedge»). Sammen har de skapt en fargerik film med «feelgood»-stemning, fengende originalmu­sikk og masse slapstick-humor som garantert vil falle i smak, men den klarer ikke å sette de helt dype sporene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway