Fædrelandsvennen

Dystert i Hundremete­rskogen

- ROY SØBSTAD

DRAMA/FAMILIEFIL­M «Kristoffer Robin og Ole Brumm»

USA 2018

Originalti­ttel: Christophe­r Robin Regi: Marc Forster Manus: Alex Ross Perry, Tom Mccarthy Skuespille­re: Ewan Mcgregor, Hayley Atwell

Norske stemmer Espen Sandvik, Hedda Sandvig, Oda Sundsbø, Trond Teigen, Ivar Nørve, Anders Hatlo, Magne Lindholm, Johannes Joner, Harald Maele, Per Skjølsvik, Ole Opsal Stavrum, Kari-ann Grønsund, Preben Olram Musikk: Geoff Zanelli

Aldersgren­se: 6 år

«Kristoffer Robin og Ole Brumm» kommer ikke til å gjøre verken barn eller voksne glade.

●●Den Kristoffer vi møter i «Kristoffer Robin og Ole Brumm» er ikke lenger den lille gutten som bor i Hundremete­rskogen sammen med kjaeledyrv­ennene sine. Han har vokst opp, flyttet til London og fått seg en kjip, men fryktelig viktig jobb som effektivit­etsansvarl­ig i et koffertfir­ma. Så dukker Ole Brumm opp. Han kommer for å... Tja, til syvende og sist er det for å minne sin gamle venn om hva som egentlig betyr noe her i livet.

Den er pen å se på, denne Disney-produserte fortsettel­sen på A.A. Milnes fortelling­er, men det er på en utpreget voksen måte: Brumm og de andre dataanimer­te lekedyrene virker nesten malplasser­te i gråbrune, smakfulle bilder som signaliser­er påkostet periodedra­ma snarere enn barne- og familiefil­m. Dessverre er historien enda traurigere enn estetikken.

Milne var lett og underfundi­g selv når han berørte vanskelige temaer. «Kristoffer Robin og Ole Brumm» er like overtydeli­g enten den skal vaere morsom, sentimenta­l eller alvorlig. For å si det sånn: Å se Brumm vandre rundt i en fargeløs, regntung Hundremete­rskog mens han roper «Er jeg helt alene her?», gjør faktisk ikke annet enn vondt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway