Fædrelandsvennen

Tok hver sin bronse i yrkes-em

- KJETIL NYGAARD

Lastebilme­kaniker Tor Øyvind Venemyr Voreland og bilmekanik­er Jon Sindre Gabrielsen tok hver sin medalje under yrkes-em i Budapest.

– Det var stort å klare å komme på pallen. Det var målet mitt, sier Voreland.

Venndølen kvalifiser­te seg ved å bli nummer to i yrkes-nm i 2016. Han dro til Budapest sammen med landslaget søndag 23. september, og kom hjem igjen søndag 30. september med bronsemeda­ljen fra EM i bagasjen.

Lastebilme­kanikeren måtte løse fem ulike oppgaver, som blant annet handlet om å stille diagnose på motorstyri­ng, feilsøking på lys, og å ta fra hverandre en motor for å oppdage feil. Konkurrans­en gikk over tre dager.

– Det var en Mercedes vi fikk i oppgave å skru på. Det passet meg veldig godt, i og med at jeg jobber med Mercedesla­stebiler og busser på Bertel O. Steen i Kristiansa­nd, forteller han.

Jon Sindre Gabrielsen fra Høvåg var den andre sørlending­en som deltok i mesterskap­et.

Bilmekanik­eren kom i likhet med Voreland på tredjeplas­s og tok bronse.

– Det var kjempegøy. Underveis var det hektisk, og jeg kjente nervene godt. Vi håpte kanskje det var realistisk å klare topp fem, så bronse var utrolig moro, sier Gabrielsen.

Han jobber med Volvo på Frydenbø bilsenter i Kristiansa­nd, så at det var Audi og Mercedes som skulle skrus på under EM var ikke noen fordel.

– Oppgavene var vanskelige. Det er forskjelli­ge koblingssk­je- ma fra det jeg er vant til, men heldigvis hadde jeg fått øvd en del før selve konkurrans­en, sier han.

I slutten av oktober er det nytt NM. Vinneren der kvalifiser­er seg for verdensmes­terskapet neste år. Der håper Gabrielsen å få delta.

– Jeg må jo ha ambisjoner om det, så det blir veldig spennende, forklarer bilmekanik­eren.

Det norske laget stakk av med totalt ett gull, ett sølv og tre bronsemeda­ljer.

 ?? FOTO: NORGES YRKESLANDS­LAG ?? Tor Øyvind Venemyr Voreland (t.v.) og Jon Sindre Gabrielsen fotografer­t sammen under yrkes-em i Budapest.
FOTO: NORGES YRKESLANDS­LAG Tor Øyvind Venemyr Voreland (t.v.) og Jon Sindre Gabrielsen fotografer­t sammen under yrkes-em i Budapest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway