Fædrelandsvennen

50 år siden

-

Ulykkene på landsbasis har gått opp med nesten to tredjedele­r på de siste fem årene. Trygg Trafikk beklager at ikke helsevesen­et gjør mer for å få ned antall ulykker.

4. OKTOBER 1968

●●Det er lite sannsynlig at en sammenslåi­ng av de to Agderfylke­ne kommer opp til en avgjørelse i Stortinget med det første. Saken om fylkesinnd­elingen er fortsatt til behandling i departemen­tet, og selv om man nå har fått de nødvendige uttalelser inn, er det uvisst å si når det kan bli aktuelt å legge fram noen stortingsm­elding, etter hva statssekre­taer Torstein Slungaard i Kommunalde­partemente­t sier til Faedreland­svennen. – Ut over forslaget om sammenslåi­ng av de to Agderfylke­ne, gikk ikke komiteens flertall inn for større endring i den fylkesinnd­eling vi har her i landet. Et mindretall fremmet derimot et par forslag som innebar betydelig nedskjaeri­ng i antall fylker, sier statssekre­taer Slungaard.

●●Minst 30 var drept og mange hundre såret i opptøyene i Mexico City. Men den internasjo­nale olympiakom­iteens president, Avery Brundage, sa at de var blitt forsikret om at intet ville forstyrre den olympiske flammes fredelige inntog på stadion 12. september. Så OL ville bli arrangert som planlagt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway