Fædrelandsvennen

Start kan ødelegge for Vindbjart-opprykk

Kjetil Rekdal mener det er nesten like viktig at Start 2 holder seg i 3. divisjon, som at A-laget holder seg i Eliteserie­n. Det kan samtidig påvirke andre sørlandsla­g.

-

– Det blir en kamp der vi ikke helt vet hva som venter oss. Det avhenger hva slags lag Start stiller.

Så enkelt kan situasjone­n beskrives fra Steinar Skeie og Vindbjarts side. Mandag møtes nemlig Start 2 og Vennesla-klubben til et lokaloppgj­ør som betyr mer enn bare de tre poengene.

De to kjemper i hver sin ende av tabellen. Der Vindbjart har los på opprykk – ett poeng bak serieleder Sola – kjemper Start også for å unngå nedrykk fra 3. divisjon. Med to poeng opp til trygg plass vil en seier mot Steinar Skeies menn bety mye i kampen mot nedrykk.

stiller sterkt

– Det er nesten like viktig som at A-laget holder seg. Det er utrolig viktig som klubb å ha best mulig nivå for andrelaget. Det tror jeg alle forstår, sier Start-trener Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen.

Det har ført til at Start har mønstret et betydelig sterkere mannskap i noen av kampene i høst, kontra det de hadde mulighet til å stille i vår. Mot Åssiden sist helg spilte en hel rekke spillere som har spilt jevnlig for A-laget denne sesongen. Mathias Bringaker, Kasper Skaanes, Henrik Robstad, Aron Sigurdarso­n, Niklas Sandberg og Adnan Hadzic fikk alle spilletid.

Det ligger en lang, historisk debatt om hvorvidt andrelag skal kunne spille i det ordinaere seriesyste­met. Den har Steinar Skeie gitt opp. Han sier han ser fordeler og ulemper med ordningen. Men han ser at det er en merkelig situasjon klubbene har havnet i.

spesiell situasjon

– Det er en spesiell situasjon. Hva er best for Start? Det er et dilemma. Den kampen kan medføre at Vindbjart ikke rykker opp. De kan også risikere at Donn rykker ned. Jeg ser jo også at Start har mønstret kanonlag de siste kampene, men jeg frykter ingenting. De får komme med det de vil, sier Skeie.

– For oss er det viktig å vinne, og det kan godt vaere at vi må vinne alle kampene som er igjen for å rykke opp, sier Skeie.

Han ønsker ikke å kritisere Start, og mener heller ikke at gjengen fra Sør Arena bør ta hensyn til de andre lagene rundt seg.

– Vi må stille med dem vi kan stille med. Hvem det blir vet vi ikke før søndag kveld. Vi er ikke ute etter å ødelegge for Vindbjart eller noen andre, sier Kjetil Rekdal.

– FORSKJELLE­N er veldig stor

Vindbjart er ikke det eneste laget

som kan rammes av Starts kamp om å overleve. Noen hundre meter fra Sparebanke­n Sør Arena skal Start møte Donn på Kongsgård i siste serierunde. Et lag som ligger rett over nedrykksst­reken.

Der er det brødrene Lars Kristian og Pål Erik Pedersen som trener laget – sistnevnte ironisk nok fysioterap­eut i nettopp Start.

Mathias Breilid, sportslig leder i Donn, synes 2.-lagsdebatt­en er vanskelig, men er klar på at Donn må ha fokus på seg selv.

– Det er alltid vanskelig med 2.-lag, og den debatten har vaert het de siste sesongene, men det er veldig typisk at andrelagen­e trøkker til utover høsten etter å ha slitt. Når Start har satt seg i denne situasjone­n, er ikke det så mye å gjøre med det. Vi er nødt til å ha fokus på oss selv, sier Breilid.

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen mener Start 2 ble nedpriorit­ert til fordel for A-laget i vårsesonge­n.

– Spiller andrelaget i fjerdedivi­sjon blir det en mye dårligere kamparena for dem som ikke spiller på A-laget. Den forskjelle­n på tredje og fjerde er veldig stor. Så det er absolutt en fordel å holde seg på et høyest mulig nivå, sier Karlsen til Faedreland­svennen.

Som samtidig ser at det er en spesiell situasjon for sørlandsfo­tballen generelt.

– Vi har jo et samarbeid med Donn blant andre, så det ville ikke vaert noe hyggelig om de rykket ned. Men vi har fire kamper igjen, og skal vi holde plassen har vi ikke anledning til noen feilskjaer, sier Karlsen, som bekrefter at planen er å stille så sterkt som mulig i de gjenståend­e kampene.

Han er samtidig klar på at det aller viktigste er at A-laget holder plassen i Eliteserie­n.

Der får han støtte fra Steinar Skeie.

– Det viktigste for sørlandsfo­tballen er at Start holder seg i Eliteserie­n. Det er det viktigste for Vindbjart også. De er lokomotive­t i sørlandsfo­tballen, og det er viktig at vi har så mange lag som mulig på høyest mulig nivå, sier Skeie.

 ?? FOTO: FAEDRELAND­SVENNEN/NTB SCANPIX ?? Vindbjart-trener Steinar Skeie (t.v.) frykter ikke Starts andrelag i den kommende kampen i 3. divisjon. Der har Start-trener Kjetil Rekdal planer om å slå venndølene.
FOTO: FAEDRELAND­SVENNEN/NTB SCANPIX Vindbjart-trener Steinar Skeie (t.v.) frykter ikke Starts andrelag i den kommende kampen i 3. divisjon. Der har Start-trener Kjetil Rekdal planer om å slå venndølene.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway