Fædrelandsvennen

– Han er en playmaker, god med begge bein og veldig teknisk

- ANDREAS HOPEN STEFFEN STENERSEN

Damion Lowe mener Starts nye prøvespill­er er blant Jamaicas største talenter.

Peter-lee Vassell var onsdag på plass på Start-trening. En 19-år gammel midtbanesp­iller fra Jamaica, som til daglig spiller i Damion Lowe sin gamleklubb Harbour View med tidligere Bolton-spiller Ricardo Gardner som trener. Jamaicaner­en, som er født i 1999, er ny på det jamaicansk­e landslaget, og det var der Start oppdaget han.

– Andreas Jenssen var over for å se Lowe og Jamaica i den forrige landslagsp­ausen, og han synes det var en spennende spiller, så da inviterte vi han over, sier Kjetil Rekdal etter jamaicaner­ens første trening, noe som romsdaling­en synes er for lite til å si noe om spilleren.

Damion Lowe har på sin side sett mer enn nok av Vassell, og han er full av lovord om Starts prøvespill­er.

Fire MÅL PÅ SJU kamper

– Han er veldig god, sammen med to andre så er han ett av Jamaicas aller største talenter, sier Damion Lowe om den litt spe midtbanesp­illeren.

– Han ser kanskje litt puslete ut, men han er sterk for størrelsen. Han kan spille like bak spissen, eller dypt på midtbanen. Peter er en typisk playmaker, god med begge bein og veldig teknisk, forklarer Lowe.

Vassell slo gjennom på landslaget i 2018, og har så langt spilt sju kamper, der han har scoret fire mål og levert to målgivende. Damion Lowe bekrefter at det er en god avslutter som er på Sør Arena denne uka.

– Han kan avslutte med begge bein, og han skyter hardt, altså han skyter virkelig hardt, sier Lowe med et ansiktsutt­rykk som sier at han har kjent det skuddet på kroppen.

Etter at Andreas Jenssen var i Jamaica, kom Damion Lowe selv med noen velvalgte ord til Vassell.

– Jeg sa at han måtte bli med hit. Jeg forklarte til han at vi har en fantastisk trener som får fram det beste i spillerne, og som kan pushe han slik at han kan utvikle seg til å bli en veldig god spiller, sier en entusiasti­sk Lowe.

Både Lowe og Peter-lee Vassell er tatt ut på det Jamaicansk­e landslaget som skal spille Nations League for Jamaica neste uke.

Lee Vassel forsvant fra treningsfe­ltet før Faedreland­svennen rakk å snakke med ham onsdag.

 ?? FOTO: ANDREAS HOPEN ?? Det var lite spill på onsdagens økt, så Peter-lee Vassell fikk ikke vist seg nevneverdi­g fram.
FOTO: ANDREAS HOPEN Det var lite spill på onsdagens økt, så Peter-lee Vassell fikk ikke vist seg nevneverdi­g fram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway