Fædrelandsvennen

Jeg lever et saert liv, med mange offer som neppe mannen i gata hadde forstått.

I sin iver etter å ta enda et steg mot verdenstop­pen har nygifte Marte Olsbu Røiseland truffet blink i valg av ektemann.

- TEKST: ÅGE H. DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg lever et veldig saert liv, med mange offer som ikke jeg tror mannen i gata hadde vist forståelse for. Men heldigvis har jeg en mann som gjør det, sier skiskytter­en.

I juli giftet hun seg med sin kjaereste gjennom ti år, Sverre T. Røiseland, og nå deler de samme etternavn - Olsbu Røiseland. Kvindølen er tidligere skiskytter på høyt nivå, og nå trener for rekruttlan­dslagsdame­ne. Saerlig i jula blir han offer for de «saere valgene» til skiskytter­esset.

– høysesong for sykdom

– De to siste årene har vi feiret jula sammen hjemme på Lillehamme­r. I fjor hadde vi besøk av mine foreldre, men for to år siden var det bare oss. Det aller beste hadde vaert å feire med storfamili­en, men jula er også høysesong for sykdom, og da er det tryggest å vaere på Lillehamme­r, forklarer Olsbu Røiseland.

I år går hun verdenscup­renn i Nove Mesto på lille julaften, og kommer hjem til Norge først på kvelden før kvelden.

– For meg er det ikke noe stress at hun må ta saere valg. Jeg føler at jeg er en del av et team som jobber mot samme mål. Jeg vil at hun skal lykkes så godt som mulig. Når hun lykkes, føler jeg også at jeg har lykkes, sier kvindølen som var ringside i Pyeongchan­g da kona vant Ol-sølv i vinter.

dobbelt norgesmest­er

Nå følger han øktene til kona så ofte han har anledning, og som rekruttlan­dslagstren­er skal han også snart til Anterselva hvor kona reiser på samling med elitelands­laget.

– Det er veldig greit med en sparringsp­artner som jeg kan diskutere mye med. Jeg føler at vi er litt to rundt dette, og det gjør det enklere å satse videre, sier 27-åringen.

Og så langt ser det ut som den nygifte skiskytter­duoen er dynamitt. I NM i rulleskisk­yting for halvannen uke siden, fulgte Olsbu Røiseland opp en seier i et tysk renn med å vinne både sprinten og fellesstar­ten på Gautefall.

– Per dags dato virker Marte sterkere enn jeg noengang har sett henne, sier Sverre.

etablert ny skytestill­ing

Saerlig gledelig var skytingen, med kun en bom på 20 skudd på fellesstar­ten.

– Det var en veldig grei bekreftels­e å få. Resultatet var ikke så viktig, men det som betyr noe er at jeg gjør gode prestasjon­er som holder mål til vinteren. Jeg er veldig fornyd med at det jeg har jobbet med har gitt resultater, sier sørlending­en.

Hun går allerede så fort på ski at når hun treffer blink, så er hun nesten alltid i toppen. Men i fjor vinter ødela hennes liggende-serier mye av moroa.

– Jeg var altfor ustabil i fjor, og irriterte meg veldig over mange ellers solide renn som ble ødelagt på liggende skyting. Derfor jobbet jeg mye med den i vår, og fikk etablert en stilling som er mye mer stabil, og som er lettere å finne tilbake til hver gang. Når jeg bommer til vinteren, håper jeg at det skyldes dårlige skudd og ikke at jeg ligger feil, sier Olsbu Røiseland.

Hun sesongdebu­terer på Sjusjøen 23.-25. november mens verdenscup­starten går 2. desember i Pokljuka. Årets mål er VM som går i Østersbund 7.-17. mars.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Marte Olsbu Røiseland er veldig glad for at ektemannen Sverre gjør alt som står i hans makt for at hun skal lykkes på idrettsban­en.
FOTO: PRIVAT Marte Olsbu Røiseland er veldig glad for at ektemannen Sverre gjør alt som står i hans makt for at hun skal lykkes på idrettsban­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway