Fædrelandsvennen

Dro opp 48 ørret på morgenkvis­ten

- BIRGITTE KLAEKKEN

– Det må fiskes mer, ikke mindre. Hvis det ikke fiskes ørret i Setesdal, ender vi bare opp med småfisk, eller «pinner» som jeg kaller det.

Påstanden kommer fra Jan Spieler, også kjent fra Klubben selskapslo­kaler i Kristiansa­nd. Nå tilbringer han så mye tid som mulig på hytta på Hovden. Og da står gjerne ørretfiske på programmet. Med påfølgende ørret på menyen.

– 48 ørret ble det i dag, gliser han og fortsetter:

– Er den ikke fin? Spesielt de store her, fortsetter han og viser fram et prakteksem­plar. De mindre er han imidlertid ikke så begeistret for.

– Ørretbesta­nden må forval- tes. Min erfaring er at det er veldig mye stor og fin fisk nå. Egentlig har de blitt større for hvert år over en periode, men det er altfor få som fisker. Det er viktig at vi tar opp nok slik at den gode utviklinge­n fortsetter. Min erfaring er at mange er for redde for bestanden, de er redd det skal fiskes for mye. Jeg forstår at det var slik før da det var mye forurensin­g, men etter at det ble tatt tak og elvene har blitt rene og fine, står det bra til med ørreten, sier han.

Selv fisker han hovedsakel­ig i Hartevatn og Breivevatn.

– I dag var det herlig her oppe. Vi har med barnebarn som har høstferie og koser oss. Vi er kjempeglad i Hovden. Det eneste negative er at det er for få varme senger. Men det er en annen diskusjon, sier Spieler.

 ??  ??
 ?? FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN ?? Jan Spieler var fornøyd med fangsten onsdag morgen.
FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN Jan Spieler var fornøyd med fangsten onsdag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway