Fædrelandsvennen

Nornefelte­t: Funn dobler oljemengde­n

- NTB

Cape Vulture-funnet inneholder 50–70 millioner fat utvinnbar olje, ifølge Equinor. Dette gjør de gjenvaeren­de reservene på Nornefelte­t mer enn doblet.

Driften av Nornefelte­t utenfor kysten av Nordland skulle opprinneli­g ha stanset i 2014, men nå er dette allerede planlagt utvidet til 2036.

– Cape Vulture kom som en gave på nyåret i 2017 og bekreftet nok en gang at Norne-området stadig har spennende ting gjemt i undergrunn­en, sier Siri Espedal Kindem, områdedire­ktør for Drift nord i Equinor, i en pressemeld­ing.

Ifølge Nick Ashton, Equinors letedirekt­ør for norsk og britisk sokkel, åpner Cape Vulture-funnet også flere muligheter i området.

Equinor er operatør for utvinnings­tillatelse 128D Cape Vulture og har en andel på 64 prosent. Parterne er Petoro (24,5 prosent) og Eni (11,5 prosent). Funnet er nå sannsynlig­vis ferdig avgrenset, ifølge Equinor, og partnerne vil ta det videre mot en utbyggings­beslutning.

Norne var den første feltutbygg­ingen utenfor Nordland og markerte starten på nordnorsk oljehistor­ie. Feltet kom i drift i 1997.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway