Fædrelandsvennen

UTENRIKS

Han forsvarer seg mot beskyldnin­ger om seksuelle overgrep ved å beskrive sitt unge jeg som en mønsterstu­dent med respekt for kvinner.

-

krenkelser. Hans selvbilde ble motsagt av klassekame­raten Lynne Brookes, som erklaerer seg som republikan­er og delte rom med Deborah Ramirez da de gikk på universite­tet. Deborah Ramirez er en av de tre kvinnene som anklager Kavanaugh for seksuelle krenkelser.

Lynne Brookes har fortalt avisa The Washington Post at hun husker flere episoder hvor Brett Kavanaugh var ekstremt beruset. Nå prøver han å framstille seg selv som «en slags altergutt», sa hun:

– Man kan ikke lyve seg inn i høyesteret­t, og med denne uttalelsen har han gått for langt. Det handler om institusjo­nens integritet, sa hun.

Flere andre tidligere klassekame­rater har fortalt lignende historier til andre medier.

Torsdag i forrige uke vitnet Brett Kavanaugh under ed for justiskomi­teen i Senatet, som i dag skal avgjøre om de vil godta Kavanaughs nominasjon til høyesteret­t. Overfor justiskomi­teen var han langt mer aggressiv mot sine anklagere, som han beskyldte for å vaere deltakere i et koordinert karaktermo­rd. Han fortalte at han drakk øl i sin studietid, som de fleste andre studenter, men avviste at han noensinne hadde drukket så mye at det hadde ført til hull i hukommelse­n.

Det kunne ellers vaert en mulig forklaring på at han beskyldes for noe han kategorisk avviser å ha tatt del i. Igjen førte hans uttalelser til at tidligere klassekame­rater tok bladet fra munnen.

– NØDT TIL å SI FRA

Søndag sa den tidligere studiekame­raten Charles Ludington at han egentlig ikke hadde ønsket å blande seg, fordi han ikke vet noe om hva slags dommer Brett Kavanaugh vil vaere. Men da han så Kavanaugh på tv, kjente han at han ble nødt til å si ifra, forklarte han.

På eliteunive­rsitetet Yale, hvor de begge gikk, drakk Kavanaugh ofte og mye, ifølge Ludington.

– Når Brett ble full ble han ofte krigersk og aggressiv, sa Ludington.

Videre beskrev han en episode på en bar, hvor Kavanaugh angivelig reagerte på en «semi-fiendtlig bemerkning» ved å kaste ølflaska si i hodet på en mann og starte et slagsmål som endte med at en av Ludingtons og Kavanaughs venner ble anholdt av politiet.

Charles Ludington mener at man ikke bør straffes som voksen for å ha drukket en anelse for mye som ung, men da Kava-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway