Fædrelandsvennen

Bergsmark – utrolig hyggelige tall, men farlige meninger

- JØRGEN LYKKEN

«Fysikeren» Bergsmark har den 3. oktober igjen et innlegg hvor han tilbakevis­er alle menneskesk­apte klimaendri­nger og underbygge­r dette med data som virker å vaere trukket opp av naermeste flosshatt.

●●Igjen føler jeg et behov for å ikke la hans innlegg stå uimotsagt, rett og slett av den grunn at han skriver overbevise­nde og med tilsynelat­ende autoritet.

Det er mange som fremdeles ikke har brukt tid på å orientere seg i denne viktige debatten. Det er derfor svaert bekvemt og lettvint å ta hans budskap til seg, siden det ikke innebaerer noen krav til endring av tenkemåte eller livsstil. Når budskapet i tillegg tilsynelat­ende fremføres av en «fysiker», som nok vet hva han snakker om, så er det jo bare å lene seg tilbake og nyte eksosen. Ifølge Bergsmark er det bare å fortsette med utslipp av klimagasse­r, og gjerne øke mengdene også, det har bare positive effekter på kloden.

Bergsmark er ingen autoritet på klimaområd­et, han er en ren ønsketenke­r.

Demokratie­t fungerer jo slik at de folkevalgt­e kun styrer innenfor den gjengse folkevilje­n. For å kunne iverksette til dels upopulaere, men nødvendige tiltak må de ha ryggdeknin­g i majoritete­n av befolkning­en. Vi er nå nødt til å gjøre upopulaere og nødvendige tiltak og vi er derfor også nødt til å gi de folkevalgt­e beskjed om at dette er noe vi ser nødvendigh­eten av selv om vi ikke nødvendigv­is ønsker disse tiltakene velkommen.

Stem rødt, stem blått, stem grønt, men sørg for at de du stemmer på faktisk skjønner alvoret i denne saken!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway