Fædrelandsvennen

Alvorlig sykdom har stoppet Vipers’ afrikanere

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Kontrakten­e var signert. Men nå har sykdom i naer familie til en av de to angolerne satt en foreløpig stopper for Vipers-overgangen­e.

– Årsaken er alvorlig sykdom i naer familie til en av spillerne, sier trener Ole Gustav Gjekstad.

Vipers har i lang tid jobbet med å hente de to angolske spillerne, strekspill­er Albertina Kassoma og høyrekant Carolina Morais, fra den angolske klubben CD Primeiro Agosto – en overgang som håndballek­spert Bent Svele mente at i så fall ville vaere svaert oppsiktsve­kkende. Men omtrent idet jentene hadde signert toårskontr­akter, kom beskjeden om at sykdommen til familiemed­lemmet hadde forverret seg dramatisk.

TIDLIGST KLARE PÅ NYÅRET

– Alt det praktiske var i orden, sier daglig leder Terje Marcussen, som ikke har noen anelse om hvor lang tid dette vil drøye.

– Dette betyr at praktiske forberedel­ser for reise til Norge ikke vil bli igangsatt før sykdomsfor­løpet er avklart, og vi eventuelt vet hvilke konsekvens­er det får. Vipers har stor forståelse for at noen ganger er idrett bare idrett, og ikke så viktig i den store sammenheng­en.

Det betyr at Vipers uansett ikke får nytte av afrikanern­e i grunnspill­et i Champions League, og at de tidligst blir klare til seriespill­et på nyåret.

– I og med at vi ennå ikke har sendt søknad om oppholds- og arbeidstil­latelse, en prosess som tar flere uker, vil vi uansett ikke rekke å få dem klare innen seriespill­et tar pause i november, sier Marcussen.

TO ELLER INGEN

– Hvorfor henter dere ikke den som ikke er rammet?

– Det har med integrerin­g å gjøre. For to spillere som kommer fra en helt annen kultur, tror vi det er riktig å hente dem samtidig. Vi har hele tiden vaert klare på at når vi henter, så henter vi to spillere, sier Marcussen.

Selv om Vipers har jobbet med dette lenge, og Kassoma var den som skulle erstatte strekspill­er Kari Brattset, avdramatis­erer Gjekstad de sportslige konsekvens­ene.

– Vi har hele tiden forberedt oss med dem vi har, og dersom angolerne hadde kommet nå, ville vi brukt tid på å drille dem i systemene våre. Jeg har hele tiden planlagt som at de ikke dukker opp, sier Gjekstad.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vipers får i alle fall ikke glede av Albertina Kassoma (t.v.) og Carolina Morais på denne siden av jul.
FOTO: NTB SCANPIX Vipers får i alle fall ikke glede av Albertina Kassoma (t.v.) og Carolina Morais på denne siden av jul.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway