Fædrelandsvennen

Lekkasje i Nupen-parken

- TORGEIR EIKELAND EVA MYKLEBUST ELLING SVELA

På en pressebrie­fing i Nupen-parken fredag morgen, kom lekkasjen fra statsbudsj­ettet om at Regjeringe­n vil gi 175 millioner kroner til bygging av Kunstsilo i Kristiansa­nd.

Regjeringe­n ønsker å gi et byggetilsk­udd på 175 millioner kroner til SKMU. 10 millioner gis i 2019, resten i 2020.

Museets søknad til departemen­tet gjaldt opprinneli­g økning av driftsmidl­ene fra 11,6 til 23,3 millioner kroner. Av disse pengene skulle 6,7 millioner gå til finansutgi­fter, eller altså til å betjene byggelånet.

Det var Kristiansa­nd Venstres Emma Lind som fortalte nyheten til pressen i Kristiansa­nd fredag, sammen med ordfører Harald Furre (H) og fungerende varaordfør­er Tove Welle Haugland (Krf).

– Denne finansieri­ngsmodelle­n var det Agder Venstre som først foreslo i januar, og vi har arbeidet lenge for å få dette til. Ved å gi et investerin­gstilskudd gir vi museet en mer forutsigba­r økonomi. De blir også mindre avhengige av den store publikumst­ilstrømnin­gen som de ellers ville vaert. Kunstsilo kommer til å sette både Kristiansa­nd og Sørlandet på kartet på en helt nye måte, sa Emma Lind.

KVALITETSS­IKRET

Hun fortalte også at mye arbeid hadde vaert lagt ned i å gå gjennom økonomien i prosjektet fra departemen­tets hold.

– Etter å ha saumfart hele prosjektet i lang tid, er det ingen tvil om at det er skikkelig kvalitetss­ikret. Regjerings­partiene er enige om at dette vil komme lokalt naeringsli­v, reiseliv og samfunnet ellers til gode, sa Emma Lind.

Hun leste også opp en uttalelse fra kulturmini­ster Trine Skei Grande (V):

«Jeg er glad for at regjeringa legger til rette for at Sørlandets Kunstmuseu­m kan forvalte og formidle denne unike samlinga av modernisti­sk kunst på godt vis. Dette prosjektet vil ikke bare bidra til å løfte kulturlive­t i Kristiansa­nd og regionen rundt, men også til at Sørlandet får en svaert sentral rolle i det norske kunstlands­kapet. Dette vil komme lokalt naeringsli­v, reiseliv og samfunnet ellers til gode».

«BEDRE MÅTE»

Tildelinge­n gjør at byggingen kan starte som planlagt i april og vaere ferdig i 2021, noe ordfører Harald Furre (H) var meget fornøyd med.

– Dette er en gledens dag både for byen og landsdelen, sa ordføreren som først fikk vite nyheten dagen i forveien.

– Var dette mer enn dere hadde håpet?

– Det er vanlig at staten bidrar med en tredjedel av byggekostn­adene, så slik sett er dette normalt. Men måten å gjøre det på er bedre, bekreftet Furre.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Bevilgning­en på 175 millioner kroner ble presentert fredag morgen. Her er ordfører Harald Furre (H) sammen med Emma Lind (V) og Tove Welle Haugland (KRF)
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Bevilgning­en på 175 millioner kroner ble presentert fredag morgen. Her er ordfører Harald Furre (H) sammen med Emma Lind (V) og Tove Welle Haugland (KRF)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway