Fædrelandsvennen

Lover ny plan for Posebyens gater

-

Det skal lages en egen gatebruksp­lan for Posebyen.

Plan- og bygningssj­ef Venke Moe sier at det eksisterer et bydesignpr­ogram som beskriver posebygate­ne, men at det har kommet i andre rekke en stund. I tillegg er gatene omfattet av kommunens veinormal hvor det også er beskrevet hvordan disse skal opparbeide­s.

De har nå besluttet å lage en gatebruksp­lan for Posebyen, så noe er absolutt på gang – selv om hun erkjenner at ting tar tid.

– Vi skal ikke hindre ingeniørve­senet i deres jobb med oppgraderi­ng av vann- og avløpsnett­et. Hvis man ikke er helt sikker på utforminge­n, lages det midlertidi­ge løsninger oppå. Og asfalt er ikke noe dårlig materiale. Så må man se det i en helhetlig sammenheng senere, forklarer Venke Moe.

Hun sier at de først vil bestemme gatenes tverrsnitt, med fordeling mellom gående, syklende og kjørende. Dette gjøres som en regulering­splan og må godkjennes politisk. Det er forutsatt at arbeidet skal utføres i samarbeid med velforenin­gen og beboerne i området. Deretter må materialva­lg på overflaten bestemmes.

– Som velforenin­gen spiller inn, så trengs en helhetlig gatebruksp­lan for denne delen. Noen steder er det fortau med skiferhell­er, det finnes gamle vannrenner og bevaring av kulturhist­orien er viktig, sier Moe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway