Fædrelandsvennen

Bakenga: – Utrolig stor dag for familien

- NTB

Tromsø-spiss Mushaga Bakenga sier han er rørt over at onkelen Denis Mukwege vant årets Nobels fredspris.

Mukwege om å flytte til tryggere forhold i Belgia og drive arbeidet sitt på avstand, men den kongolesis­ke legen nekter å forlate kvinnene han jobber for.

– Han har levd under stor fare, og det har vaert folk hjemme hos ham som har forsøkt å drepe ham. Men han har stått imot både myndighete­r og mafia, og kommet seg unna, sier Bakenga.

26-åringen sier han sist møtte onkelen da han var på norgesbesø­k for to og et halvt år siden, men legger til at de to likevel snakker sammen ofte.

– Han er forbildet mitt. Vi har en fantastisk stor familie, men de jeg har mest kontakt med er han og bestefar, som bor i Kongo. Vi snakkes titt og ofte. Han har også vaert og sett meg spille en del kamper når han kan, og hver gang pappa er der nede vil han ha video av kampene mine, sier Tilspissen.

– Vi har et flott forhold, og han er en veldig vis mann. Hver gang du snakker med ham sitter du igjen med noe, fortsetter Bakenga.

Han røper også at han har planer om å reise til Kongo allerede i desember, blant annet for å treffe onkelen igjen på sykehuset hans i Bukavu.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Til-spilleren Mushaga Bakenga er nevø til Denis Mukwege.
FOTO: NTB SCANPIX Til-spilleren Mushaga Bakenga er nevø til Denis Mukwege.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway