Fædrelandsvennen

Vil slå sine nye lagkamerat­er

Joackim Jørgensen spiller for Start neste sesong. På søndag står han på motsatt banehalvde­l, og der kan han sende sin nye klubb naermere stupet.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Joackim Jørgensen er Start-spiller fra årsskiftet av. Fram til da spiller han for Sarpsborg 08, klubben Start skal møte på søndag. Der kan den kommende Start-spilleren vaere med på å sende sin nye arbeidsgiv­er ett skritt naermere 1. divisjon. Likevel vil det ikke vaere spesielt å spille mot Start, mener Jørgensen.

– Skal jeg vaere aerlig så blir det en helt vanlig fotballkam­p for meg. Jeg har kontrakt med Sarpsborg, og håper at vi vinner flest mulig kamper denne sesongen. Neste år får jeg ta når den tid kommer. Hvis vi bidrar til at de rykker ned, så er det en del av gamet, sier 29-åringen som gleder seg til å besøke Kristiansa­nd.

– TRODDE IKKE På SEIER

– Jeg kjenner ikke til byen noe saerlig, så jeg gleder meg til å titte rundt i gatene, og hilse på dem som blir mine nye lagkamerat­er, men når det er kamp, da er det kamp, forklarer den sindige østfolding­en.

Torsdag kveld spilte Jørgensen Europa League. Sarpsborg 08’s første hjemmekamp i en europeisk turnering endte med 3–1-seier over belgiske Genk. En kamp der Jørgensen spilte 90 minutter.

– Jeg hadde ikke trodd på det resultatet før kampen, så det var litt av en opplevelse. Jeg tror det er tøft for utenlandsk­e lag å komme til den lille banen med kunstgress, så de får det ikke enkelt der, sier midtstoppe­ren som fort kunne havnet på scoringsli­sta.

Et hjørnespar­k fra høyre ble slått inn i første omgang. På enden sto Jørgensen, men headingen gikk like over tverrligge­ren.

TAPER HELLER MOT START

Sarpsborg 08 har slitt i serien etter at eventyret i Europa startet. Seks strake tap er fasiten, men hvorfor det ikke lykkes i serien, det har Jørgensen vanskelig med å forstå.

– Nei, si det. Vi har jo ikke vaert med i Europa før, det gjør at vi klarer å ta ut det siste lille i de oppgjørene, men vi burde klare det i Eliteserie­n også, for vi har et godt nok lag, men det har buttet litt imot, forteller Jørgensen som ikke tror seieren mot Genk vil gi noen utladning før kampen mot Start.

– Nei, vi skal på trening igjen i dag (fredag), så vi får håpe at den seieren er en fordel oss, om det skulle ha noe å si, fortsetter midtstoppe­ren.

Selv om Jørgensen håper på borteseier på Sør Arena, så er det ikke verdens undergang om Start vinner.

– Hvis Start skulle slå oss fortjent på søndag, så er det bedre at vi taper mot dem enn mot noen andre lag i Eliteserie­n, avslutter Jørgensen spøkefullt.

– BLIR SIKKERT DERES BESTE

Kjetil Rekdal er usikker på om Jørgensen spiller på søndag, men hvis han starter den kampen, så tror Start-treneren at Jørgensen kan bli gjestenes beste spiller.

– Jeg tror ikke noen spillere går ut og ønsker et tap. Jørgensen kommer til å vaere profesjone­ll hvis han spiller, og hvis han starter så blir han vel deres beste spiller også, sier Rekdal smilende like etter fredagens trening.

Også Start-kaptein Erlend Segberg tror Jørgensen tar det hele profesjone­lt, men midtbanesp­illeren håper kanskje at den sportslige lederen kan ta noen telefoner.

– Det er nok en litt spesiell situasjon for ham. Jeg håper TK (TorKristia­n Karlsen) har ringt ham og fortalt ham hva det går i, ler Segberg før han fortsetter.

– Nei, fra spøk til alvor, jeg tror ikke Joackim bryr seg så veldig om hva som skjer med oss på søndag. Han er nok profesjone­ll, så jeg regner med at han går for tre poeng til Sarpsborg, sier Startkapte­inen.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Joackim Jørgensen (midten) går for tre poeng mot sin kommende arbeidsgiv­er.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Joackim Jørgensen (midten) går for tre poeng mot sin kommende arbeidsgiv­er.
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Start-kaptein Erlend Segberg tror det blir spesielt for Jørgensen.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Start-kaptein Erlend Segberg tror det blir spesielt for Jørgensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway