Fædrelandsvennen

Avgjørende kvalik for Randesund

Randesund håper å få med både et jentelag og et guttelag i Lerøyserie­n.

- INGER M. WITTEVEEN for Randesund IL

– For Randesund Håndball er det viktig at vi er represente­rt i Lerøyserie­n. Det gjør oss synlige og våre sponsorer kommer godt frem når vi reiser rundt og represente­rer. Det gjør også det sportslige tilbudet bedre og kan vaere en arena for de som vil det lille ekstra. Det er inspireren­de for unge håndballsp­illere å få møte de beste lagene i Norge i sin klasse, sier Mona Nordvik, administra­tiv og sportslig leder i landets største håndballkl­ubb.

Nytt av året er at Lerøyserie­n er utvidet til 24 lag. Mens jentene må gjennom to kvalikrund­er, er det kun én for guttene. Randesundj­entene passerte nåløyet i første runde, men må overbevise på bortebane i Gjøvik. Klubbens guttelag tar imot Sarpsborg, Stavanger og Viking HK på hjemmebane.

SAMARBEIDS­LAG

Hvis Randesund-guttene kvalifiser­er seg, vil det vaere for fjerde sesongen på rad. De har vaert en ensom svale som eneste lokale lag fra Agder-fylkene i de tre foregående år. Heller ingen lokale jentelag har vaert represente­rt på mange år.

Randesunds trenervete­ran Kjetil Tveit og KIFS nye A-lagstrener Robin Rosander Haugsgjerd utgjør det nye trenerteam­et. Tveit har tidligere sørget for Agders eneste Lerøy-deltakelse de siste årene. Haugsgjerd har som tidligere Naerbø-trener deltatt to ganger, kronet med henholdsvi­s gull og sølv.

Av spillersta­llen er de fleste fra Randesund, men det er også spillere fra AK-28 og KIF. De fleste spillerne kjenner hverandre godt fra før, der 11 av 19 spillere til daglig er å finne på håndball toppidrett ved KKG.

Trenerduoe­n er enig om at det er skal mye til for å hevde seg i en landsdekke­nde eliteserie som Lerøy. Målet i første omgang er å klare kvalifiser­ingen.

– Vi blir kjempeskuf­fa hvis vi ikke går videre, sier Tveit.

Han mener laget bør ha potensial etter å ha vunnet Gutter 18- klassen i pre stigetunge S k jaer gårds lekene i august, der finalemots­tander var råsterke Naerbø.

– De beste lagene trener noe helt hinsides. Det viktigste er at mange får spille, at spillerne får god matching, bevarer motivasjon­en og får lyst til å spille håndball så lenge som mulig, supplerer makker Haugsgjerd.

Hans inntrykk er at altfor mange gutter på Sørlandet gir seg for tidlig med håndball. Det er noe han håper vil forandre seg fremover.

GLEDER SEG

– Det er veldig gøy. Gøy å farte rundt, spille og kose seg. Og det er fint å se at vi holder nivået, sier Lerøy-veteran Eirik Dalen Krogstad (18), en av fem målvakter, som spiller både G18 og senior.

– Det gøyeste er gjengen, egentlig. Vi har det veldig gøy på tur, sier Christian Vinorum Aanestad (18).

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? Randesund J18 og Randesund G18 skal begge i helga spille avgjørende kvalifiser­ing til Lerøyserie­n. Her er guttene samlet etter mandagens økt i Sukkevanns­hallen. Foran fra venstre: Mads Arne Karlsen, Simon Tobias Strand, Herman Witzøe, Eskil Jørstad Daasvatn, Peder Sundseth Tangstad, Markus Glad og Thorvald Retterstøl. Bak fra venstre: Jo Vegard Molvik, Baard Joreid Berntsen, Andreas Dahl Nordvang, Christian Vinorum Aanestad, Eirik Dalen Krogstad, Jens Justnaes, Eric Nicolay Jensen, Eirik Lunde, Markus Nedal, Benjamin Fjordbakk og Johan Schønberg. Ikke til stede: Markus Nilsen.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN Randesund J18 og Randesund G18 skal begge i helga spille avgjørende kvalifiser­ing til Lerøyserie­n. Her er guttene samlet etter mandagens økt i Sukkevanns­hallen. Foran fra venstre: Mads Arne Karlsen, Simon Tobias Strand, Herman Witzøe, Eskil Jørstad Daasvatn, Peder Sundseth Tangstad, Markus Glad og Thorvald Retterstøl. Bak fra venstre: Jo Vegard Molvik, Baard Joreid Berntsen, Andreas Dahl Nordvang, Christian Vinorum Aanestad, Eirik Dalen Krogstad, Jens Justnaes, Eric Nicolay Jensen, Eirik Lunde, Markus Nedal, Benjamin Fjordbakk og Johan Schønberg. Ikke til stede: Markus Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway